Kremowa zupa z kurczakiem i zielonym chili w wolnowarze

Potrzebujesz dania głównego bezglutenowego i bezmlecznego ? Kremowa zupa z kurczakiem i zielonym chili w wolnowarze może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 6 osób. Za 1,41 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 234 kalorie , 15 g białka i 10 g tłuszczu . Jeśli masz pod ręką pieprz cayenne, czosnek w proszku, piersi z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewielu osobom naprawdę podobało się to amerykańskie danie. 4 osoby przygotowały ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jest idealny na Super Bowl . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 6 godzin i 20 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 50% , co jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Kicked Up Slow Cooker Chili , Slow Cooker Kahlua Pork with Sweet Chili Pineapple Sauce i Slow Cooker Chili .
Instrukcje
Wlej olej rzepakowy do wolnowaru i przechyl, aby pokryć dno garnka. Włóż kurczaka na dno wolnowaru.
Wymieszaj sól, proszek chili, proszek cebulowy, proszek czosnkowy, kmin, biały pieprz i pieprz cayenne w misce; posyp kurczaka około połową mieszanki. Obróć kurczaka i posyp kurczaka pozostałą mieszanką przypraw.
Na kurczaku ułóż warstwami sos pomidorowy, zielone papryczki chili, fasolę pinto i pokrojone w kostkę pomidory.
Wymieszaj w misce bulion z kurczaka i krem z kurczaka; wlej równomiernie na pokrojoną w kostkę warstwę pomidorów.
Gotuj na wysokim ogniu przez 1 godzinę. Mieszaj, aby równomiernie rozprowadzić składniki w zupie. Kontynuuj gotowanie, mieszając od czasu do czasu, przez kolejne 5 godzin.