Kremowa zupa kukurydziana z masłem gotowany Homar & szczypiorek oleju

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc daj kremową zupę kukurydzianą z masłem gotowanym homarem i olejem szczypiorkowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 403 kalorie. Ten przepis służy 6. Na $2.49 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz szałwię, bulion z kurczaka, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa Z Kasztanów I Pasternaku, Masło Gotowane Z Homara I Pesto Z Pestek Dyni, Miecznik gotowany na oleju z białą kukurydzą, Guanciale i olejem ze szczypiorku, oraz Homar gotowany z masłem, ravioli Muscade de Provence, sos z masłem truflowym.
Instrukcje
Wytnij wszystkie ziarna z kolb. Odrzuć wszystkie kolby z wyjątkiem 2.
Przetnij Pozostałe kolby na pół w poprzek.
Rozgrzać duży holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Dodać plastry boczku w jednej warstwie i gotować, aż ich tłuszczu, ale jeszcze nie rumiane.
Dodaj masło, cebulę i szalotki do garnka, zwiększając temperaturę do średnio-wysokiej. Pot cebuli i szalotki z boczkiem, mieszając od czasu do czasu, aż będą przezroczyste, o 5 protokół.Za pomocą sznurka kuchennego związać gałązki tymianku, pietruszki i szałwii razem w wiązkę, dodając je do garnka.
Dodaj rosół z kurczaka, ziemniaki i kawałki kolby kukurydzy. Obficie doprawić solą i białym pieprzem. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie obniżyć ogień na wolnym ogniu i gotować mieszaninę, aż ziemniaki zmiękną, o 20 protokół.
Dodaj śmietanę i ziarna kukurydzy, mieszając, aby połączyć. Dusić około 5 minut.
Zupę wyjąć z ognia i wyrzucić boczek, wiązkę ziół i kolby kukurydzy. Następnie, używając blendera zanurzeniowego, zmiksuj zupę aż do całkowitego puree. Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne.Przełóż zupę przez drobno oczkowane sito do patelni z sosem. Powinien być aksamitny, ale nie za gruby. W razie potrzeby wyreguluj niewielką ilością wody lub więcej bulionu z kurczaka. Delikatnie podgrzać soup.To podawać: zupę podzielić równomiernie pomiędzy 6 miseczek do zupy. Na wierzch usypać trochę masła i skropić każdy z nich ok. 1 łyżką oleju szczypiorkowego.