Kremowa Polenta z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
Need a przystawka bezglutenowa? Kremowa Polenta z rodzynkami i orzeszkami pinii może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 461 kalorii, 11g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz parmezan, polenta, sól koszerna i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szpinak z orzeszkami piniowymi i rodzynkami, Szpinak Z Orzeszkami Piniowymi I Rodzynkami, oraz Szpinak z orzeszkami piniowymi i rodzynkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku doprowadzić bulion z kurczaka i sól do wrzenia na średnim ogniu. Stopniowo ubijaj mąkę kukurydzianą w powolnym, stałym strumieniu. Płyn zostanie wchłonięty, a mączka kukurydziana się zamknie; nie świruj, po prostu przebijaj. Obniżyć ciepło i nadal ubijać, aż polenta będzie gęsta i gładka, około 20 minut.
Dodać śmietanę i 2 łyżki masła; nadal mieszać, aż do włączenia i kremowy, około 5 minut; doprawić solą i pieprzem.
Wyjmij polentę z ognia i wlej do małego naczynia do pieczenia.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Umieść małą patelnię na średnim ogniu i dodaj pozostałe 2 łyżki masła. Obracać patelnię na ogniu i gotować masło, aż złoty i orzechowy, o 1 minutę.
Dodać rodzynki i orzeszki piniowe, rzucając płaszcz w brązowym maśle.
Na wierzch polenty wlać rodzynki i orzeszki piniowe i posypać parmezanem.