Kremowa Polenta z rodzynkami i orzeszkami piniowymi

Kremowa Polenta z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
Need a przystawka bezglutenowa? Kremowa Polenta z rodzynkami i orzeszkami pinii może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 461 kalorii, 11g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz parmezan, polenta, sól koszerna i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szpinak z orzeszkami piniowymi i rodzynkami, Szpinak Z Orzeszkami Piniowymi I Rodzynkami, oraz Szpinak z orzeszkami piniowymi i rodzynkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym garnku doprowadzić bulion z kurczaka i sól do wrzenia na średnim ogniu. Stopniowo ubijaj mąkę kukurydzianą w powolnym, stałym strumieniu. Płyn zostanie wchłonięty, a mączka kukurydziana się zamknie; nie świruj, po prostu przebijaj. Obniżyć ciepło i nadal ubijać, aż polenta będzie gęsta i gładka, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
PolentaPolenta
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Dodać śmietanę i 2 łyżki masła; nadal mieszać, aż do włączenia i kremowy, około 5 minut; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
3
Wyjmij polentę z ognia i wlej do małego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
5
Umieść małą patelnię na średnim ogniu i dodaj pozostałe 2 łyżki masła. Obracać patelnię na ogniu i gotować masło, aż złoty i orzechowy, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodać rodzynki i orzeszki piniowe, rzucając płaszcz w brązowym maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
7
Na wierzch polenty wlać rodzynki i orzeszki piniowe i posypać parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
PolentaPolenta
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
8
Piec 25 minut i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn