Kremowa Polenta z rodzynkami i orzeszkami piniowymi

Kremowa Polenta z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
Need a przystawka bezglutenowa? Kremowa Polenta z rodzynkami i orzeszkami pinii może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 461 kalorii, 11g białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,08 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz parmezan, polenta, sól koszerna i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szpinak z orzeszkami piniowymi i rodzynkami, Szpinak Z Orzeszkami Piniowymi I Rodzynkami, oraz Szpinak z orzeszkami piniowymi i rodzynkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym garnku doprowadzić bulion z kurczaka i sól do wrzenia na średnim ogniu. Stopniowo ubijaj mąkę kukurydzianą w powolnym, stałym strumieniu. Płyn zostanie wchłonięty, a mączka kukurydziana się zamknie; nie świruj, po prostu przebijaj. Obniżyć ciepło i nadal ubijać, aż polenta będzie gęsta i gładka, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Dodać śmietanę i 2 łyżki masła; nadal mieszać, aż do włączenia i kremowy, około 5 minut; doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
3
Wyjmij polentę z ognia i wlej do małego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
4
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Umieść małą patelnię na średnim ogniu i dodaj pozostałe 2 łyżki masła. Obracać patelnię na ogniu i gotować masło, aż złoty i orzechowy, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Dodać rodzynki i orzeszki piniowe, rzucając płaszcz w brązowym maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
7
Na wierzch polenty wlać rodzynki i orzeszki piniowe i posypać parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
8
Piec 25 minut i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn