Kremowa Pieczona Zupa Z Pasternaku
Kremowy pieczony Pasternak zupa może być tylko zupa szukasz. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 203 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka mielonego ziela angielskiego, pasternak, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 262 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kremowa Zupa Pasternakowa, Kremowa Zupa Marchewkowo-Pasternakowa, oraz Kremowa Zupa Szparagowo-Pasternakowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C).
Pasternak i marchew włożyć do miski i posypać 1 łyżką oliwy z oliwek. Warzywa wymieszać z oliwą, następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Rozłóż warzywa równomiernie na blasze do pieczenia.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku, aż pasternak będzie miękki i złocisty, około 30 minut.
Pozostałą 1 łyżkę oliwy rozgrzać w dużym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać z cebulą i selerem. Gotować i mieszać, aż warzywa zmiękną i cebula zaczyna się zmieniać na złoty kolor, o 7 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiej, i mieszać w masło, czosnek, brązowy cukier, i prażone pasternak i marchew. Nadal gotować i mieszać, aż wszystkie warzywa są bardzo delikatne i zaczynają brązowieć, o 10 protokół.
Doprawić imbirem, kardamonem, zielem angielskim, gałką muszkatołową i pieprzem cayenne; mieszać przez 1 minutę.
Wlać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, częściowo przykryć, i gotować delikatnie, aż wszystkie warzywa są bardzo miękkie, o 15 protokół.
Wlać zupę do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Przytrzymaj pokrywkę blendera złożonym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść zupę, zanim zostawisz ją na puree. Puree partiami, aż będzie gładkie i wlać do czystego garnka. Alternatywnie, można użyć blendera i puree zupę prawo w garnku.
Wymieszać z mlekiem i śmietaną. Powrót do gotować na wolnym ogniu na średnim ogniu. Przed podaniem doprawić do smaku solą i pieprzem.