Kremowa Marchewka Z Zupą Curry
Przepis kremowa marchewka z zupą Curry może zaspokoić indyjskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 205 kalorii. Na 64 grosze za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz masło, z kartonu, curry, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest idealny do Jesień. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 41%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zupa Marchewkowa Z Czerwonym Curry, Curry Zupa Marchewkowa, oraz Zupa curry z marchewki i squasha.
Instrukcje
Rozgrzać olej na średnim ogniu w dużej, głębokiej patelni saute, aż się połysk.
Dodaj marchew, następnie cebulę; saute, mieszając bardzo mało na początku, a następnie częściej, aż warzywa zaczną się złotobrązowe, 7 do 8 minut.
Zmniejszyć ogień do niskiej i dodać masło, cukier i czosnek; kontynuować gotowanie, aż wszystkie warzywa będą bogate plamisty kolor karmelu, o 10 minut dłużej.
Dodaj curry; nadal saute aż pachnące, 30 sekund do 1 minuty dłużej.
Dodać bulion; doprowadzić do duszenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, częściowo pokryte, aż marchew będzie miękka, o 10 protokół.
Używając blendera zanurzeniowego lub tradycyjnego blendera, puree, aż będzie bardzo gładkie, od 30 sekund do 1 minuty. (Jeśli używasz tradycyjnego blendera, odpowietrz go, usuwając wyskakujący środek pokrywy lub podnosząc jedną krawędź pokrywy. Przykryć pojemnik blendera ręcznikiem kuchennym. Aby "wyczyścić" pojemnik, wlej trochę pół na pół, krótko zmiksuj, a następnie dodaj do zupy.)
Wróć do patelni( lub garnka do zupy); dodaj tyle pół na pół, aby mieszanina była podobna do zupy, ale wystarczająco gruba, aby unosić dekorację. Doprawić do smaku, w razie potrzeby dodać sól i pieprz.
Rozgrzać, kadzi do misek, udekorować i podawać.