Kremowa kukurydza ze szczypiorkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj kremowej kukurydzy ze szczypiorkiem. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 96 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 133 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz koszerną sól, kukurydzę, szczypiorek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kremowa kukurydza ze szczypiorkiem, Kremowa kukurydza ze szczypiorkiem, oraz Kremowa zupa kukurydziana z Pancettanem i szczypiorkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pracując nad płytką misą, odciąć ziarna kukurydzy, a następnie zeskrobać każdą kolbę nożem, aby wydobyć sok. Odrzuć kolby.
Purée 2 filiżanki ziaren, zastrzegając resztę, i cały sok w robocie kuchennym 2 minut, skrobanie w dół boki. Przebić przez drobne sito do miski i wyrzucić ciała stałe. Wymieszać sól, skrobię kukurydzianą i cukier.
Cebulę ugotować na maśle w rondlu na umiarkowanie małym ogniu, często mieszając, aż zmięknie.
Dodaj zarezerwowane ziarna i wodę i gotuj na wolnym ogniu energicznie, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż kukurydza będzie chrupiąca-delikatna, 4 do 5 minut.
Przecier kukurydziany ponownie wymieszać, a następnie wymieszać z pestkami. Doprowadzić do wrzenia, mieszając i dusić, mieszając, aż zgęstnieje, o 2 protokół. (W razie potrzeby, cienkie z wodą.) Doprawić pieprzem i wymieszać ze szczypiorkiem.