Kremowa Czekoladowa Krówka
Kremowa czekoladowa Krówka może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 9 porcji z 760 kalorii, 4G białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka masła, wanilii, śmietany do ubijania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Kremowa Czekoladowa Krówka Marmurowa, Kremowa czekoladowa Krówka cioci Teen, oraz kremowa krówka migdałowa bez cukru.
Instrukcje
W 3-do 4-kwartowej patelni o ciężkim dnie na średnim ogniu, wymieszaj cukier, śmietanę i syrop kukurydziany, stale skrobając dno patelni żaroodporną elastyczną szpatułką, aż cukier całkowicie się rozpuści, około 15 minut. Wymieszać niesłodzoną i słodko-gorzką czekoladę do rozpuszczenia. Zwiększyć ciepło do medium i doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu.
Gotować, od czasu do czasu mieszając mieszaninę i szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta, aż mieszanina osiągnie 235 na termometrze cukierkowym.
Wyjąć z ognia i wlać do miski stojącego miksera lub innej dużej miski.
Dodać masło i wanilię, ale nie mieszać; włóż termometr cukierków i pozostawić mieszaninę niezakłóconą, aż ostygnie do 110, 1 1/2 do 2 godzin.
Wyłóż 9-calową patelnię kwadratową z folią; lekko maślaną folią. Za pomocą uchwytu łopatkowego stojącego miksera lub solidnej drewnianej łyżki energicznie ubijaj mieszankę czekolady (na dużej prędkości, jeśli używasz miksera; zmniejsz prędkość, jeśli silnik zacznie działać), aż mieszanina zgęstnieje i straci błyszczący połysk, około 5 minut z mikserem, około 10 minut ręcznie.
Zeskrobać na patelnię, gładką górę i schłodzić do twardego w dotyku, co najmniej 2 godziny lub do 1 dnia.
Podnieś folię, aby usunąć krówkę z patelni; pokrój krówkę na 1-calowe kwadraty. Przechowywać pokrojone krówki szczelnie w lodówce do 1 tygodnia. Aby zachować dłużej (do 1 miesiąca), owiń uncut fudge hermetycznie i schłodzić; pokroić w kwadraty, jak chcesz go użyć.
Podawać w temperaturze pokojowej.
Zanim zaczniesz, przeczytaj cały przepis i zbierz wszystkie potrzebne narzędzia i składniki. Wiele przepisów na cukierki wymaga szybkiego działania, gdy syrop cukrowy osiągnie pożądaną temperaturę. Należy zachować ostrożność podczas pracy z gorącym syropem cukrowym, ponieważ może powodować poważne oparzenia.
Wybierz odpowiednie Patelnie. Patelnie ze stali nierdzewnej o grubym dnie są najlepsze do gotowania mieszanek cukru. Cienkie, lekkie patelnie mają tendencję do przewodzenia ciepła-i gotowania syropu cukrowego-nierównomiernie.
Użyj termometru cukierkowego, gdy jest wymagane. Mierzą temperatury do 40
Znajdziesz je w sekcji kuchnia-gadżety w wielu supermarketach, w cenie od $10 do $
Zanurz dno termometru całkowicie w syropie cukrowym, aby uzyskać dokładny odczyt. Używanie wąskiej patelni o wysokich bokach sprawia, że mieszanka jest głębsza, ale w razie potrzeby można delikatnie przechylić płytszą patelnię, aby zanurzyć dno termometru.
Delikatnie rozpuść czekoladę, aby uzyskać najlepsze rezultaty. Jeśli czekolada będzie zbyt gorąca, może nie ustawić się prawidłowo i będzie rozwijać "bloom" (białe smugi) na powierzchni podczas przechowywania. Mieszając posiekaną czekoladę na patelni lub misce na gorącej, Nie gotującej się wodzie, woda utrzymuje równą, niską temperaturę, co powoduje błyszczącą, mocno osadzoną czekoladę.
Całkowicie rozpuścić cukier na małym ogniu (etap
przed doprowadzeniem mieszanki na wolnym ogniu. Korzystanie z drobnego cukru, sprzedawanego również jako" cukier Piekarski", ułatwia to. Aby sprawdzić, czy cukier się rozpuścił, zeskrobać dno patelni za pomocą żaroodpornej szpatułki, pociągnąć szpatułkę do góry, pozostawić na niej syrop na kilka sekund, a następnie pocierać kroplę między palcami. Jeśli czujesz ziarenka cukru, jeszcze się nie rozpuściły.
Zapobiec tworzeniu się kryształków cukru po bokach patelni w Kroku 2, kilkakrotnie szczotkując boki mokrą szczotką do ciast.
Niech mieszanina ostygnie do letniej (dokładnie 11
przed biciem (Krok 3); w przeciwnym razie krówka może usztywnić i stać się ziarnista.
Wlanie go do dużej, płytkiej miski pomaga ostygnąć szybciej, ale nie mieszaj zbyt wcześnie.
Beat krówki dobrze, gdy ostygnie do 11
Czekoladowe krówki na tym etapie zagęszczają się bardziej niż klonowe krówki, ale oba są lekko matowe i po pobiciu nabierają jaśniejszego koloru; wtedy są gotowe do wlania na patelnię.