Krem z pora i zupa ziemniaczana

Krem z pora i zupa ziemniaczana
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy, więc spróbuj śmietany z pora i zupy ziemniaczanej. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 192 kalorie, 3G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz pieczone ziemniaki, szczypiorek, por i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 19 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa krem z ziemniaków i pora, Zupa krem z ziemniaków i pora, oraz Zupa krem z rzepy, ziemniaków i pora dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym ciężkim rondlu zagotuj na dużym ogniu pory, ziemniaki, wodę i sól. Przykryć częściowo, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 do 30 minut, aż warzywa będą miękkie. Popraw przyprawy do smaku i puree za pomocą ręcznego blendera zanurzeniowego lub partiami w maszynce kuchennej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Ubij śmietanę i podgrzej przed podaniem. Do każdej porcji dodać łyżkę creme fraiche i posypać świeżym szczypiorkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
świeży Szczypiorekświeży Szczypiorek
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn