Krem z Dyni Pot
Pumpkin Pot De Creme to przepis bezglutenowy i wegetariański, składający się z 6 porcji. Ten deser ma 477 kalorii, 6 g białka i 39 g tłuszczu na porcję. Za 1,97 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką śmietankę do ubijania, mielony imbir, mielone goździki i kilka innych składników, możesz to zrobić. 21 osób przygotowało ten przepis i zrobi go ponownie. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 9 godzin i 45 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 44%. Ten wynik jest solidny. Wypróbuj Pumpkin Pot de Crème, Caramel Pumpkin Pot De Crème i Pumpkin Creme Brulee, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 165 stopni C (325 stopni F).
Połącz śmietankę do ubijania, 1/4 szklanki cukru, cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, goździki, puree z dyni, laskę wanilii i nasiona w rondlu ustawionym na średnio-małym ogniu; doprowadzić do wrzenia; zamieszaj rum.
Zdejmij z pokrywy grzewczej i odstaw na 15 minut.
Żółtka ubić z 2 łyżkami cukru. Wymieszaj 2 łyżki kremowej mieszanki.
Wlać mieszaninę żółtek do rondla ze śmietaną, aby uzyskać krem; zamieszać; gotować 3 do 5 minut.
Ułóż 6 kokilek w płytkim naczyniu do pieczenia.
Wlać krem równomiernie do kokilek.
Wlać wrzącą wodę do naczynia do pieczenia, tak aby sięgała do połowy wysokości ramekinów. Luźno przykryj naczynie do pieczenia folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż krem prawie się zetnie, a na środku każdego kokilkanu pozostanie krążek płynu wielkości dziesięciocentówki, od 25 do 40 minut. Pozostawić do ostygnięcia, luźno przykryte folią aluminiową, na kolejne 30 minut.
Przykryj każdy kokilek folią; schłodzić w lodówce przez noc. Podawaj każdy krem z orzechami pekan i syropem klonowym.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór do Pots De Creme. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz wypróbować Barefoot Bubbly Pink Moscato. Recenzentom podoba się to z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 15 dolarów za butelkę.
![Boso, musujące różowe Moscato]()
Boso, musujące różowe Moscato
Barefoot Bubbly Pink Moscato jest słodki i soczysty o wybuchowych aromatach i smakach. Najlepiej smakuje schłodzony (36-40 stopni F), ten musujący ma aromat i smak jaśminu i mandarynki uzupełniony czerwoną maliną, truskawką i granatem. Ciesz się kremowym i soczystym finiszem!