Krem szpinakowy parmezan z Frico

Krem szpinakowy parmezan z Frico
Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 1,23 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 105 kalorii, 9g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz szpinak dla niemowląt, parmigiano-reggiano, odtłuszczone mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka z bakłażana w kremie Parmezanowym, Parmezanowa tarta Budyniowa z dyni, oraz Frico Caldo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cebulę ugotować na maśle, przykryte, w 6-do 8-quart ciężkiego garnka na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać szpinak i wodę i gotować, pokryte, na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż tylko zwiędły, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
WodaWoda
3
Odcedzić na dużym sitku ustawionym nad miską, naciskając na szpinak. (Wyrzucić płyn.)
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
Rozgrzej piekarnik do 177°. Lekko olej springform pan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
5
W dużej misce ubić jajka, mleko, ser, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, a następnie wymieszać ze szpinakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
SerSer
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
JajkoJajko
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
6
Łyżka do springform patelni, rozłożenie równomiernie, i piec, aż krem jest ustawiony i nie mokre w centrum, 50 do 55 minut. Ostudzić 10 minut w patelni na stojaku, a następnie uruchomić ostry nóż wokół krawędzi poluzować i usunąć stronę patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
7
Pokroić na 8 klinów i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
8
Każda porcja około 147 kalorii i 9 gramów tłuszczu
9
Gourmet
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn