Krem szpinakowy parmezan z Frico
Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 8 i kosztuje 1,23 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 105 kalorii, 9g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz szpinak dla niemowląt, parmigiano-reggiano, odtłuszczone mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka z bakłażana w kremie Parmezanowym, Parmezanowa tarta Budyniowa z dyni, oraz Frico Caldo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cebulę ugotować na maśle, przykryte, w 6-do 8-quart ciężkiego garnka na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 10 protokół.
Dodać szpinak i wodę i gotować, pokryte, na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż tylko zwiędły, o 4 protokół.
Odcedzić na dużym sitku ustawionym nad miską, naciskając na szpinak. (Wyrzucić płyn.)
Rozgrzej piekarnik do 177°. Lekko olej springform pan.
W dużej misce ubić jajka, mleko, ser, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, a następnie wymieszać ze szpinakiem.
Łyżka do springform patelni, rozłożenie równomiernie, i piec, aż krem jest ustawiony i nie mokre w centrum, 50 do 55 minut. Ostudzić 10 minut w patelni na stojaku, a następnie uruchomić ostry nóż wokół krawędzi poluzować i usunąć stronę patelni.
Pokroić na 8 klinów i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Każda porcja około 147 kalorii i 9 gramów tłuszczu