Krem Sufletowy z ciepłym sosem Żółwiowym
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 147 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka kakao, cukier, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Fudgy Turtle Brownie Pie, Ciasto czekoladowe z sosem pomarańczowo-karmelowym, oraz Tarty Sufletowe Z Ciepłą Czekoladą.
Instrukcje
Posmarować 1 1/2-quart souffl danie z gotowania sprayu; posypać 1/4 łyżeczki cukru. Odstawić.
Połącz kakao i gorącą wodę w misce. Dobrze wymieszać; odstawić.
Margarynę rozpuścić w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Dodać mąkę; gotować 1 minutę, stale mieszając trzepaczką.
Dodać mleko, 1/4 szklanki cukru i sól; gotować 3 minuty lub aż zgęstnieje, stale mieszając.
Dodać mieszaninę kakao; dobrze wymieszać. Łyżkę do dużej miski; lekko ostudzić.
Ubij białka (w temperaturze pokojowej) z dużą prędkością miksera do uzyskania piany.
Dodaj 3 łyżki cukru, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie złożyć 1 szklankę mieszanki białka jaja do mieszaniny kakao; delikatnie złożyć w pozostałej mieszaniny białka jaja. Łyżka do przygotowanego Suflera.
Piec w 375 przez 35 minut lub do puffy i ustawić.
Wyjąć z piekarnika; podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub schłodzone ciepłym sosem Żółwiowym.