Krem serowy żurawinowo-chili
Krem serowy żurawinowo-chili to amerykańska przyprawa. Ten przepis służy 14 osobom. Jedna porcja zawiera 240 kalorii, 3 g białka i 15 g tłuszczu. Za 66 centów za porcję, ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Mieszanka pieprzu cayenne, soku z limonki, krakersów i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 15%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to pasta z sera żurawinowego, pasta z sera chili i pasta z trzech serów z żurawiną.
Instrukcje
Połóż serek śmietankowy na talerzu do serwowania. W małej misce wymieszaj sos żurawinowy, zielone chilli, cebulę, sok z limonki i przyprawy. Połóż łyżkę na serku śmietankowym.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe musujące to moje najlepsze typy do dipu. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Bodegas Naveran Dama Cava. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
![Bodegas Naveran Dama Cava]()
Bodegas Naveran Dama Cava
Jedna z niewielu zabytkowych Cava wyprodukowanych w Hiszpanii. Dama jest pełna, a jednocześnie jasna i rześka. Posiadłość Naverán produkuje wysokiej jakości Cava od 1901 roku. Wszystkie produkowane tu Cavy pochodzą z winnic będących własnością posiadłości i przez nią kontrolowanych. Dama fermentuje w butelce (a la méthode champenoise) i dojrzewa na osadzie przez 24 miesiące. Caves Navera'n jest producentem najwyższej jakości wina Cava, który wykorzystuje winogrona pochodzące z posiadłości. Navera'n Dama to arcydzieło Cavy, połączenie Chardonnay, które nadaje winu treściwość i objętość, oraz Parellady, która nadaje pikantny, jasny charakter, który przecina maślaną krągłość Chardonnay. Miłośnikom szampana spodoba się śródziemnomorski „musujący farmer” z ostrygami, surowym tuńczykiem i sushi. Jego świeża kwasowość doskonale komponuje się również z deserami owocowymi, zwłaszcza brzoskwiniami i plasterkami pomarańczy.