Krem karmelowy

Krem karmelowy
Jeśli masz około 2 godzin i 10 minut do spędzenia w kuchni, Creme Caramel może być niesamowitym przepisem na danie bezglutenowe i wegetariańskie lacto ovo, którego warto spróbować. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 56 centów za porcję. Ten deser ma 268 kalorii , 6 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to europejskie danie. 2 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga jajek, mleka, wody i ekstraktu waniliowego. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 29% , to danie jest raczej kiepskie. Podobne przepisy to Almond Plum Cake with Creme Fraiche , Alouette Crème De Brie Shrimp Cups i Bailey's Irish Cream Crepes With Creme .

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Sprzęt specjalny: 8 (6-uncjowych) foremek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
3
Rozgrzej piekarnik do temperatury 325 stopni Fahrenheita.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
4
Ułóż kokilki w brytfannie lub na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
5
Używając patelni ze stali nierdzewnej, połącz cukier turbinado z wodą, zamieszaj, aby wymieszać i podgrzewaj, aż powstanie klarowny syrop. Gdy cukier i woda całkowicie się „rozpuszczą”, zwiększ ogień i obserwuj, jak karmel lekko ciemnieje, nabierając bursztynowego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier TurbinadoCukier Turbinado
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
6
Zdejmij z ognia i natychmiast podziel karmel równo między 8 foremek. Postaraj się, aby cały karmel znalazł się na dnie każdej foremki, a nie na jej bokach. Odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
W misce ubij jajka, cukier granulowany i sól. W średnim garnku, na średnim ogniu, doprowadź mleko do delikatnego wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone I PistacjePrażone I Pistacje
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Dodaj wanilię i powoli wlej ją do mieszanki jajecznej, mieszając trzepaczką, aby się połączyła. Rozprowadź płyn równomiernie między 8 foremek. Wlej co najmniej 1 1/2 cala wody na dno brytfanny lub blachy do pieczenia, aby utworzyć „kąpiel wodną” dla kremów podczas pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Umieść brytfannę w środkowej części piekarnika i piecz, aż będą twarde w środku, 45 do 55 minut. Pozostaw do ostygnięcia na 30 minut, a następnie włóż do lodówki do momentu podania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
10
Gdy kremy całkowicie ostygną, przejedź nożem po górnej krawędzi każdej foremki i odwróć foremkę do góry nogami na talerzu. Gdy ją podniesiesz, karmel na dole wyleje się na krem i utworzy pyszną kałużę na talerzu, co zapewni zabawną prezentację.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn