Krem karmelowy

Krem karmelowy
Jeśli masz około 2 godzin i 10 minut do spędzenia w kuchni, Creme Caramel może być niesamowitym przepisem na danie bezglutenowe i wegetariańskie lacto ovo, którego warto spróbować. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 56 centów za porcję. Ten deser ma 268 kalorii , 6 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to europejskie danie. 2 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga jajek, mleka, wody i ekstraktu waniliowego. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 29% , to danie jest raczej kiepskie. Podobne przepisy to Almond Plum Cake with Creme Fraiche , Alouette Crème De Brie Shrimp Cups i Bailey's Irish Cream Crepes With Creme .

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Sprzęt specjalny: 8 (6-uncjowych) foremek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
3
Rozgrzej piekarnik do temperatury 325 stopni Fahrenheita.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
4
Ułóż kokilki w brytfannie lub na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
5
Używając patelni ze stali nierdzewnej, połącz cukier turbinado z wodą, zamieszaj, aby wymieszać i podgrzewaj, aż powstanie klarowny syrop. Gdy cukier i woda całkowicie się „rozpuszczą”, zwiększ ogień i obserwuj, jak karmel lekko ciemnieje, nabierając bursztynowego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier TurbinadoCukier Turbinado
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Zdejmij z ognia i natychmiast podziel karmel równo między 8 foremek. Postaraj się, aby cały karmel znalazł się na dnie każdej foremki, a nie na jej bokach. Odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
W misce ubij jajka, cukier granulowany i sól. W średnim garnku, na średnim ogniu, doprowadź mleko do delikatnego wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
8
Dodaj wanilię i powoli wlej ją do mieszanki jajecznej, mieszając trzepaczką, aby się połączyła. Rozprowadź płyn równomiernie między 8 foremek. Wlej co najmniej 1 1/2 cala wody na dno brytfanny lub blachy do pieczenia, aby utworzyć „kąpiel wodną” dla kremów podczas pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Umieść brytfannę w środkowej części piekarnika i piecz, aż będą twarde w środku, 45 do 55 minut. Pozostaw do ostygnięcia na 30 minut, a następnie włóż do lodówki do momentu podania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
10
Gdy kremy całkowicie ostygną, przejedź nożem po górnej krawędzi każdej foremki i odwróć foremkę do góry nogami na talerzu. Gdy ją podniesiesz, karmel na dole wyleje się na krem i utworzy pyszną kałużę na talerzu, co zapewni zabawną prezentację.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn