Krem Cardoon -- Sformato di Cardi
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc daj krem Cardoon -- SFOR di Cardi spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 82 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 341 kalorii. 3 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sól, parmigiano-reggiano, ricotta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Krem Cardoon -- Sformato di Cardi, Sformato di cardi, oraz Sformato Alle Erbe: Szwajcarski Krem Z Chard.
Instrukcje
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Obrać włóknistą część z łodyg karczochów i pokroić każdą łodygę na kawałki o grubości 1/4 cala. Wrzucić kawałki do wrzącej wody i gotować 15 minut, do miękkości.
Odcedzić i pozostawić kawałki do ostygnięcia. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W 12 do 14-calowej patelni saute rozgrzać olej na średnim ogniu, aż do palenia.
Dodaj cebulę i gotować 7 do 9 protokół, aż miękkie i światło złoty kolor.
Dodać gotowane kawałki kardonu i gotować, aż bardzo miękkie, o 10 więcej minut.
Zdjąć z ognia i ostudzić.
Umieścić chłodną mieszaninę cardoon do miski i dodać besciamela, jajka i żółtka, ricotta, i 1/4 szklanki Parmigiano i doprawić gałką muszkatołową, sól i pieprz. Masło patelnię ciasto bundt i posypać bułką tartą do pokrycia.
Wlać mieszaninę kardonu do przygotowanej patelni i umieścić ją w patelni do pieczenia.
Wlej zimną wodę do patelni do pieczenia, aby uzyskać 3 cale z boku patelni bundt i umieść ją w piekarniku. Gotować 1 godzinę, aż sformato jest po prostu gotowane przez, a następnie usunąć.
Formato jest gotowane, gdy wykałaczka wbita w środek wychodzi czysty. Pozostawić na 15 minut przed obrzeża cienkim nożem i obracając się na talerzu.
Przed podaniem na ciepło posypać tostami i pozostałym tartym serem.
W średnim rondlu rozgrzać masło do rozpuszczenia.
Dodać mąkę i wymieszać, aż będzie gładka. Na średnim ogniu, gotować, aż światło złoty kolor, o 6 do 7 protokół. W międzyczasie podgrzej mleko w oddzielnej patelni, aż się zagotuje.
Dodać mleko do mieszaniny masła 1 szklanka na raz, ubijając stale, aż będzie bardzo gładka i doprowadzić do wrzenia. Gotować 10 minut i zdjąć z ognia. Doprawić solą i gałką muszkatołową i odstawić.