Krem Cardoon -- Sformato di Cardi

Krem Cardoon -- Sformato di Cardi
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc daj krem Cardoon -- SFOR di Cardi spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 82 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 341 kalorii. 3 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sól, parmigiano-reggiano, ricotta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Krem Cardoon -- Sformato di Cardi, Sformato di cardi, oraz Sformato Alle Erbe: Szwajcarski Krem Z Chard.

Instrukcje

1
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Obrać włóknistą część z łodyg karczochów i pokroić każdą łodygę na kawałki o grubości 1/4 cala. Wrzucić kawałki do wrzącej wody i gotować 15 minut, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
2
Odcedzić i pozostawić kawałki do ostygnięcia. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
W 12 do 14-calowej patelni saute rozgrzać olej na średnim ogniu, aż do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj cebulę i gotować 7 do 9 protokół, aż miękkie i światło złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
5
Dodać gotowane kawałki kardonu i gotować, aż bardzo miękkie, o 10 więcej minut.
6
Zdjąć z ognia i ostudzić.
7
Umieścić chłodną mieszaninę cardoon do miski i dodać besciamela, jajka i żółtka, ricotta, i 1/4 szklanki Parmigiano i doprawić gałką muszkatołową, sól i pieprz. Masło patelnię ciasto bundt i posypać bułką tartą do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Bułka TartaBułka Tarta
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Ser RicottaSer Ricotta
MasłoMasło
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
8
Wlać mieszaninę kardonu do przygotowanej patelni i umieścić ją w patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Wlej zimną wodę do patelni do pieczenia, aby uzyskać 3 cale z boku patelni bundt i umieść ją w piekarniku. Gotować 1 godzinę, aż sformato jest po prostu gotowane przez, a następnie usunąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
PiekarnikPiekarnik
10
Formato jest gotowane, gdy wykałaczka wbita w środek wychodzi czysty. Pozostawić na 15 minut przed obrzeża cienkim nożem i obracając się na talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
NóżNóż
11
Przed podaniem na ciepło posypać tostami i pozostałym tartym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
SerSer
12
W średnim rondlu rozgrzać masło do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
13
Dodać mąkę i wymieszać, aż będzie gładka. Na średnim ogniu, gotować, aż światło złoty kolor, o 6 do 7 protokół. W międzyczasie podgrzej mleko w oddzielnej patelni, aż się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Dodać mleko do mieszaniny masła 1 szklanka na raz, ubijając stale, aż będzie bardzo gładka i doprowadzić do wrzenia. Gotować 10 minut i zdjąć z ognia. Doprawić solą i gałką muszkatołową i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn