Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc daj krem Cardoon -- SFOR di Cardi spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje 82 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 341 kalorii. 3 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz sól, parmigiano-reggiano, ricotta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Krem Cardoon -- Sformato di Cardi, Sformato di cardi, oraz Sformato Alle Erbe: Szwajcarski Krem Z Chard.
Instrukcje
1
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Obrać włóknistą część z łodyg karczochów i pokroić każdą łodygę na kawałki o grubości 1/4 cala. Wrzucić kawałki do wrzącej wody i gotować 15 minut, do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sól
2
Odcedzić i pozostawić kawałki do ostygnięcia. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
W 12 do 14-calowej patelni saute rozgrzać olej na średnim ogniu, aż do palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodaj cebulę i gotować 7 do 9 protokół, aż miękkie i światło złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
5
Dodać gotowane kawałki kardonu i gotować, aż bardzo miękkie, o 10 więcej minut.
6
Zdjąć z ognia i ostudzić.
7
Umieścić chłodną mieszaninę cardoon do miski i dodać besciamela, jajka i żółtka, ricotta, i 1/4 szklanki Parmigiano i doprawić gałką muszkatołową, sól i pieprz. Masło patelnię ciasto bundt i posypać bułką tartą do pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Bułka Tarta
Parmigiano Reggiano
Ser Ricotta
Masło
Gałka Muszkatołowa
żółtko Jaja
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf Pan
Miska Do Mieszania
8
Wlać mieszaninę kardonu do przygotowanej patelni i umieścić ją w patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
9
Wlej zimną wodę do patelni do pieczenia, aby uzyskać 3 cale z boku patelni bundt i umieść ją w piekarniku. Gotować 1 godzinę, aż sformato jest po prostu gotowane przez, a następnie usunąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Kugelhopf Pan
Piekarnik
10
Formato jest gotowane, gdy wykałaczka wbita w środek wychodzi czysty. Pozostawić na 15 minut przed obrzeża cienkim nożem i obracając się na talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Nóż
11
Przed podaniem na ciepło posypać tostami i pozostałym tartym serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Ser
12
W średnim rondlu rozgrzać masło do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
13
Dodać mąkę i wymieszać, aż będzie gładka. Na średnim ogniu, gotować, aż światło złoty kolor, o 6 do 7 protokół. W międzyczasie podgrzej mleko w oddzielnej patelni, aż się zagotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Dodać mleko do mieszaniny masła 1 szklanka na raz, ubijając stale, aż będzie bardzo gładka i doprowadzić do wrzenia. Gotować 10 minut i zdjąć z ognia. Doprawić solą i gałką muszkatołową i odstawić.