Krecik z kurczaka z zieloną fasolką
Krecik z kurczaka z fasolką szparagową to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 584 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz tymianek, sól, chili w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zielony Kret w stylu Zacatecas z kurczakiem (Pollo en Mole Verde Zacatecano), Wieprzowina w zielonym Krecie z ziemniakami, Chayotes i fasolką szparagową, oraz Pipian Verde Mole (Zielony kret z pestek dyni) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować 3 minuty z każdej strony.
Umieść kurczaka i fasolę w naczyniu do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali pokrytym sprayem do gotowania i przykryj folią. Kuchenka mikrofalowa na wysokości 12 minut lub do kurczak jest gotowy, obracając po 6 minutach.
Podczas gdy mieszanina kurczaka gotuje, rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i kolejne 7 składników (cebula przez sól); gotować przez 3 minuty lub aż cebula będzie miękka, często mieszając.
Dodaj bulion i gotuj do zgęstnienia (około 2 minut). Łyżka sosu na mieszance kurczaka.