Kraj smażony tuńczyk może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis służy 2 i kosztuje $15.46 za porcję. Jedna porcja zawiera 1827 kalorii, 64G białka, oraz 94g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 35 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 17 minut. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, aioli, skórkę z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia awesome spoonacular wynik 92%. Spróbuj Kraj Smażony Tuńczyk, Country French Bean & Tuńczyk Sałatka Z Karczochami Serca, oraz Kurczak Smażony Na Wsi dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć wszystkie składniki w małej misce i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
Dodaj wszystkie składniki do małej miseczki i rozgnieść razem, aż będzie gładka. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
Wszystkie składniki ubijamy w dużej misce, ale nie mieszamy. Przechowywać dobrze schłodzone w lodówce lub nad łaźnią lodową, aż będą gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
W frytkownicy lub garnku podgrzać olej do 350 do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Tuńczyka pokroić na 2 porcje. Zanurz każdy kawałek w cieście tempura, pokrywając wszystkie boki. Obniżyć do frytkownicy i gotować, aż ciasto jest chrupiące, ale nie zbyt rumiane, około 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, Każda
1 Suszony Pieprz Morita
4
Wyjąć z frytkownicy na deskę do krojenia i pokroić w plastry o grubości od 1/4 do 1/2 cala.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
5
Przenieś tuńczyka na półmisek i podawać z marynowanym sosem imbirowym i Guacamole Wasabi.
Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Winnice proweniencji Napa Valley Merlot z oceną 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.