Kraby BBQ w miękkiej skorupce z grillowaną cebulą Vidalia
Przepisów na dania główne nigdy za wiele, więc wypróbuj kraby BBQ w miękkiej skorupce z grillowaną cebulą Vidalian. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 1901 kalorii , 17 g białka i 156 g tłuszczu każda. Za 6,31 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dzięki temu przepisowi czwarty lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej . Udaj się do sklepu i kup bekon, mielony pieprz, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 23 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką na poziomie 49% . Jeśli szukasz podobnych przepisów, spróbuj pikantnych krabów w miękkiej skorupce , krabów w miękkiej skorupce z kompotem pomidorowym i smażonych krabów w miękkiej skorupce po benedyktyńsku .
Instrukcje
Rozpuść margarynę na małym ogniu, dodaj oliwę z oliwek, sól, pieprz, ostry sos, sok z cytryny i boczek. Dusić przez 2 minuty. Pozwól ostygnąć.
Połóż oczyszczone kraby na talerzu. Obficie posmaruj kraby sosem, pamiętając o podniesieniu boków muszli, aby mięso pokryło się w środku. Pozostały sos zachowaj do posmarowania. Kraby przykryć i pozostawić do marynowania w lodówce na co najmniej 2 godziny.
Rozgrzej grill do średnio-niskiego poziomu.
Połóż kraby na grillu górą do dołu. W trakcie gotowania polej pozostałym sosem. Gotuj kraby około 3 do 4 minut z każdej strony. Krab będzie chrupiący na zewnątrz, a mięso w środku stanie się białe.
Zdejmij z grilla i podawaj z grillowaną cebulą Vidalia.
Rozgrzej patelnię lub patelnię z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu.
Obierz cebulę i pokrój w cienkie pierścienie. Wymieszać krążki z przyprawami i oliwą z oliwek.
Smaż, aż cebula stanie się przezroczysta i zacznie się karmelizować.
Podawać z grillowanym krabem.
Polecane wino: Chardonnay, Riesling, Pinot Grigio
Krab bardzo dobrze komponuje się z Chardonnay, Riesling i Pinot Grigio. Schłodzony krab świetnie smakuje z pinot grigio. Ciepły krab (szczególnie z masłem) można połączyć z maślanym Chardonnay lub chrupiącym owocowym Rieslingiem. Talbott Vineyards Kali Hart Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
![Winnica Talbott Kali Hart Chardonnay]()
Winnica Talbott Kali Hart Chardonnay
Kali Hart, będący czystym owocowym wyrazem naszej winnicy, Talbott Chardonnay, jest bujny i żywy. Minimalny wpływ winiarza pozwala Kali Hart Chardonnay zaprezentować siłę winnic posiadłości Talbott. Bogaty, zachęcający nos ukazuje jasne tropikalne nuty, które utrzymują się na podniebieniu, gdzie orzeźwiające smaki ananasa i spadzi uzupełniają orzeźwiająca kwasowość. Obfite środkowe podniebienie prowadzi do długiego cytrusowego i tropikalnego finiszu z nutą francuskiego dębu i mineralnością.