Krab z trawą cytrynową, czarnym pieprzem i bazylią

Krab z trawą cytrynową, czarnym pieprzem i bazylią
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Krab z trawą cytrynową, czarnym pieprzem i bazylią może być świetnym przepisem do wypróbowania. Na $2.97 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 290 kalorii, 23G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką miód, czosnek, trawę cytrynową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Asiago & Cracked Black Pepper Biscuits, Cracked Black Pepper-Shrimp Alfredo, oraz Saag ' s Basil Cracked Pepper Sausage With Sweet Potato Gnocchi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Posiekaj trawę cytrynową. Umieść w robocie kuchennym z imbirem i czosnkiem; wirować do mielenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Trawa CytrynowaTrawa Cytrynowa
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
2
Zeskrobać do dużej miski i wymieszać z miodem, sosem sojowym i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
PieprzPieprz
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj kraby i wymieszaj, aby dobrze pokryć. Przykryć, następnie schłodzić co najmniej 15 minut lub do 1 godziny.
4
Wlać olej do 14-in. wok lub szeroki 8-do 10-qt. garnek na średnim ogniu. Łyżką szczelinową dodać kraby (marynatę rezerwową). Przykryć i gotować, często mieszając, 5 minut (pomiń ten czas gotowania, jeśli używasz w pełni ugotowanych krabów).
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
GarnekGarnek
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Odkryć patelnię, dodać marynatę i gotować, mieszając często, aż kraby są na parze i mięso jest nieprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wymieszać z kolendrą i bazylią, a następnie przenieść kraby i soki do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
BazyliaBazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Skorupiaki można łączyć z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Foley Johnson Carneros Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn