Krab Tater Tots jest pescatarian przepis z 35 porcjami. Ta przystawka ma 147 kalorii, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 258 fanów. Jeśli masz olej canolan, jajko, mięso z kraba i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 13%. Spróbuj Krab Tater Tots, Sweet Tater Tater Tots, oraz Kalafior Tater Tots dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W małym rondelku, połączyć masło z 1/4 szklanki wody na dużym ogniu. Gdy woda dojdzie do gotowania na wolnym ogniu i masło się stopi, dodaj mąkę. Zmniejszyć ogień do medium i mieszać, aż otrzymana pasta odciągnie się od boków patelni, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Patelnia
3
Zdjąć z ognia. Pozostawić do ostygnięcia przez 5 minut.
4
Dodaj jajko do patelni i energicznie mieszaj, aż jajko zostanie włączone do mieszanki mąki. Wymieszać tłuczone ziemniaki i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Mąka Uniwersalna
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Wlać wystarczającą ilość oleju do średniego garnka tak, że olej jest 3 cale po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
6
Podgrzać olej do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
7
Podczas gdy olej nagrzewa się, delikatnie złóż kraba do mieszanki ziemniaków; im grubsze ciasto, tym lepiej. Używając dwóch łyżek do zupy, uformuj mieszaninę w quenelles lub 2-calowe piłki. (Powinieneś skończyć z około 35.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Krab
Zupa
Olej Do Smażenia
8
Wrzucaj panko. Smażyć w głębokim tłuszczu, pracując partiami i obracając raz, aż będzie chrupiący, brązowy i podgrzany przez 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
Rolka
9
Odcedzić na papierowych ręcznikach i doprawić solą.
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Laguna Winery Russian River Chardonnay z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.