Krab Smażony Ryż
Krab smażony ryż może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 286 kalorii, 10g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką jajko, ryż, limonkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów chińskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 31%. Podobne przepisy to Krab Smażony Ryż, Chile I Krab Smażony Ryż, oraz Ol ' Fuskie Fried Crab Rice.
Instrukcje
Ryż i wodę umieścić w rondlu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Rozgrzać olej w woku na średnim ogniu. Ugotować i wymieszać cebulę i czosnek w gorącym oleju do miękkości.
Wymieszać w ryżu, cukier i sól, i gotować 5 minut, aż dobrze wymieszane. Mieszać w jajku, aż ryż jest pokryta. Zwiększyć ciepło do wysokiej, i wymieszać w krabmeat, zielona cebula, i kolendry. Kontynuuj gotowanie 2 do 5 minut, aż Krab zostanie podgrzany.
Udekorować plastrami ogórka i limonki, aby służyć.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to 7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay]()
7cellars Elway ' s Reserve Chardonnay
Elway ' s Reserve Carneros Chardonnay 2018 jest dobrze zbilansowany, prezentując ostre smaki owoców tropikalnych, jabłek i gruszek z lekkimi elementami kwiatowymi. Nuty wanilii dopełniają gładkie, utrzymujące się dębowe wykończenie.Połącz to chrupiące wino z lekkimi potrawami, takimi jak plastry owoców i serów, sałatka z makaronem cytrynowym, pieczony kurczak z ziołami lub budyń waniliowy.