Krab Doniczkowy
Jeśli 40 centów za porcję spada w budżecie, Krab doniczkowy może być spektakularny pescatarian przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 127 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz średnio wytrawne sherry, sok z cytryny, masło i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Krab Doniczkowy, Krab cytrynowy doniczkowy, oraz Przyprawiony Krab doniczkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Crack Crab shells with kitchen sheets and extract meat.
Pokrój tyle kraba na kawałki 1/2 cala, aby zmierzyć 1/2 filiżanki i przenieść do miski.
Pulse Pozostałe kraba w robocie kuchennym drobno posiekać (nie nad procesem).
Dodaj do miski z pozostałymi składnikami i dobrze wymieszaj. Doprawić solą do smaku.
Zapakuj do garnka lub miski o pojemności 1 1/2 i przykryj powierzchnię folią.
Schłodzić co najmniej 2 godziny. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
* Kraba doniczkowego można przygotować do 2 dni wcześniej i przechowywać schłodzonego, ale nie zapomnij pozostawić czasu (około 1 godziny) na doprowadzenie go do temperatury pokojowej przed podaniem.* Plastry bagietki można prażyć 1 dzień wcześniej i przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Skorupiaki działają bardzo dobrze z Chardonnay, Muscadet i Riesling. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Możesz spróbować Antica Chardonnay (Mountain Select). Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
![Antica Chardonnay (Mountain Select)]()
Antica Chardonnay (Mountain Select)
Chardonnay 2017 jest żywy i bogaty w kuszące aromaty, które prowadzą do mocnego rdzenia smaków gruszki, jabłka i moreli w cieniu lekko przyprawionego dębu. Na podniebieniu wino oferuje warstwę po warstwie utrzymujących się smaków. Wino podkreśla czystość odmianową elegancją i świeżością na podniebieniu.Chardonnay zebrano od 4 do 31-letnich win z wybranych części dziewięciu bloków winnic, które są sadzone na wysokości 1,413-1,494 stóp. Tegoroczna selekcja składała się z 10 klonów Chardonnay—dziewięciu burgundzkich i uznanej selekcji Heritage Weimer—które razem tworzą złożoność aromatów i smaków, których szukamy dla naszej górskiej selekcji Chardonnay.