Krab Bisque

Krab Bisque
Crab Bisque to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 224 kalorie, 15g białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 3,37 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 17 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz Turecki lub, na żywo, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Krab Bisque, Krab Bisque, oraz Krab Bisque dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jeśli używasz żywych krabów, Dodaj do garnka wrzącej wody za pomocą szczypiec. Przykryć garnek i gotować na dużym ogniu, aż skorupy kraba są czerwone, 5 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
WodaWoda
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
GarnekGarnek
2
Odcedzić kraby w durszlaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
3
Umieść kraby (gotowane lub zamrożone niegotowane)na dużej metalowej patelni. Przykryć czystym ręcznikiem kuchennym i pobić muszle funtunem do zmiażdżenia (w tym pazurami).
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle MakaronuMuszle Makaronu
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Meat TenderizerMeat Tenderizer
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Rozgrzać masło i olej w tym samym garnku na średnim ogniu, aż piana ustąpi, następnie gotować cebulę, marchew, seler i czosnek z liściem laurowym, tymiankiem, goździkiem, pieprzem i 1/2 łyżeczki soli, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
MasłoMasło
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
GoździkiGoździki
CebulaCebula
TymianekTymianek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodaj koniak, wino i kruszone kraby i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
KoniakKoniak
WinoWino
6
Dodaj bulion i wodę i wróć do wrzenia. Pianę odtłuszczoną, następnie gotować na wolnym ogniu, przykryć, od czasu do czasu mieszając i odtłuszczając, 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
WodaWoda
7
Włóż durszlak do dużej miski, a następnie odcedzić bulion krabowy, rezerwując ciała stałe na masło krabowe (jeśli robisz).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
BulionBulion
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Przelać bulion do średniego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Kadzi się 2 szklanki bulionu i przenieść do rondla 1-quart.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
ChochlaChochla
10
Dodać ryż i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż bardzo miękkie, 15 do 20 minut (nie wszystkie cieczy zostaną wchłonięte).
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
11
Mieszamy ryż z płynem do gotowania i 1 szklankę więcej bulionu krabowego w blenderze, aż będzie gładki (zachowaj ostrożność podczas mieszania gorących płynów), a następnie dodajemy do pozostałego bulionu w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
KrabKrab
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
12
Tuż przed podaniem, podgrzać bisque na średnim ogniu, aż gorące, a następnie wymieszać estragon, sok z cytryny, cayenne, i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
EstragonEstragon
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
BisqueBisque
PieprzPieprz
13
Kadzi bisque do miski i łyżka trochę mięsa krabowego w centrum, a następnie skropić trochę masła krabowego (jeśli co).
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
BisqueBisque
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
ChochlaChochla
14
Nuta kucharska:Bisque, bez estragonu, soku z cytryny, ostatecznej przyprawy, mięsa krabowego i masła krabowego, można zrobić 2 dni wcześniej i schłodzić, odsłonić, aż ostygnie, a następnie przykryć. Cienkie lekko z wodą, jeśli to konieczne podczas podgrzewania, a następnie przystąpić do receptury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
PrzyprawyPrzyprawy
KrabKrab
EstragonEstragon
BisqueBisque
MasłoMasło
WodaWoda

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia8
Magazyn