Kozie Tacos
Kozie Tacos to bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 14g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jeśli masz wapno kliny, kolendra, new mexico chiles, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Taco fasolowo-warzywne z kozim serem, Alouette Pokruszony Kozi Ser Prowansalski Mini Tacos, oraz Przyprawiona czarna fasola, grillowane awokado i Tacos z kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozciąć chiles wzdłuż, następnie łodygi i nasiona (pozostawić żyły na ciepło).
Rozgrzać suchą dużą patelnię ciężką (nie nonstick) na średnim ogniu do gorąca, a następnie grzać chiles partiami, otwarte płasko, obracając i naciskając szczypcami, aż bardziej giętkie i lekko zmienione w Kolorze, o 30 sekund na partię.
Przenieść chiles do miski i moczyć w gorącej wodzie, aż zmiękną, 20 do 30 protokół.
Wytnij płytkie X na dnie każdego pomidora i blanszuj w gotującej się wodzie 20 sekund.
Przenieść łyżką szczelinową do kąpieli lodowej, aby zatrzymać gotowanie. Pomidory obieramy ze skórki. Grubo posiekać, rezerwując sok.
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku.
Kozę pokroić w stawach, aby oddzielić na kawałki i umieścić w płytkim naczyniu do pieczenia 3-quart.
Posypać 1 1/2 łyżeczki soli.
Odcedzić chiles, odrzucając moczenie wody, i przecieru w blenderze z pomidorami i sok reserved, 3/4 łyżeczka soli, i pozostałe składniki z wyjątkiem tortille, aż bardzo gładkie, o 1 minuta.
Polać mięso sosem, obracając się do płaszcza, następnie przykryć naczynie szczelnie podwójną warstwą folii i dusić w piekarniku, aż mięso będzie bardzo miękkie, 3 do 1/2 godziny.
Wyjąć z piekarnika i schłodzić mięso w płynie, odsłonięte, 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Grubo rozdrobnić mięso, odrzucając kości, a następnie wymieszać w naczyniu z duszonym płynem. Powrót do piekarnika i gotować, przykryte, aż sos się gotuje, o 30 minut więcej.
Piętnaście minut przed kozy jest zrobione, zrobić 2 stosy tortille i owinąć każdy stos w folię, a następnie podgrzać w piekarniku na stojaku obok naczynia do pieczenia.
Podawać kozę z ciepłymi tortillami i akompaniamentami.
Koza może być wykonana 3 dni wcześniej i schłodzona.