Kotlety z musztardą i chipsy
Kotlety z musztardą to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 424 kalorie, 36g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 2,38 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 21 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka mącznych ziemniaków, papryka, kotlety wieprzowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest znakomite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Cheesy chops & chips, Chipsy Salami z ziarnistym dipem musztardowym, oraz Chrupiące Chipsy Salami Z Musztardą Tymiankową.
Instrukcje
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Ziemniaki wrzucić z 1 łyżką oleju i odrobiną przypraw do blachy do pieczenia.
Rozprowadzić w jednej warstwie i piec przez 20 min.
Dodać nasiona kopru włoskiego i paprykę, obrócić ziemniaki i piec przez 20 minut więcej, aż złoty.
W międzyczasie gotuj zieloną fasolkę we wrzącej wodzie przez 5-6 minut. Uruchomić pod zimną wodą i dobrze spuścić.
Wymieszać 1 łyżkę więcej oleju, ocet, szalotka, cukier, 1 łyżeczka musztardy i niektóre przyprawy. Wrzucić koper włoski i fasolkę szparagową w sosie.
Pozostały olej natrzeć na kotlety i doprawić. Smażyć na patelni przez około 7 minut z każdej strony, aż do ugotowania. Upewnij się, że brązowy tłuszcz na krawędzi, zbyt. Posmarować pozostałą musztardą i odpocząć przez kilka minut.
Podawać z frytkami i sałatką z fasoli, polewając sokami z musztardy.