Kotlety z kurczaka smażone ze szparagami, dymką i natką pietruszki-estragon Gremolata

Kotlety z kurczaka smażone ze szparagami, dymką i natką pietruszki-estragon Gremolata
Smażone kotlety z kurczaka ze szparagami, dymką i natką pietruszki-Gremolatan estragon jest bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 76g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 518 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 4,52 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka grubej soli koszernej, ciężkiej śmietany do ubijania, bulionu z kurczaka o niskiej zawartości soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć ciężkiej śmietany do ubijania, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe ciasto truskawkowe z bitą śmietaną Grand Marnier jako deser. Jest idealny do Wiosna. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pieczona Czerwona Cebula Z Granatem, Pomarańczą I Natką Pietruszki Gremolata, Wiosenne Kotlety Jagnięce Z Sałatką Ziemniaczaną, Pean I Estragonem, oraz Grillowane szparagi z Gremolatą migdałowo-Pietruszkową.

Instrukcje

1
Wymieszać pierwsze 5 składników w małej misce; przykryć gremolata i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Ciepło heavylarge patelni na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodajaffron i mieszaj, aż lekko ciemniejszy, około 30 sekund.
4
Przenieść do innego małegowl; ostudzić i pokruszyć szafran. DO przodu: Gremolata i szafran mogą być wykonane 2 godzinahead.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
5
Odstawić w temperaturze pokojowej.
6
Kurczaka posypać lekko grubym sosem i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
PieprzPieprz
7
Podgrzać 1 łyżkę olejurozmaicona duża patelnia na średnim ogniu.Pracując partiami i dodając więcej oleju, gotuj kurczaka, aż lekko przyrumieni i tylko gotowane przez, O 2 minutachspers stronie. Ułóż kurczaka na półmisku; tentz folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Dodaj 1 łyżkę oleju i masła do tego sameskillet.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
9
Dodaj białe i zielone części onionsand sauté, aż zacznie mięknąć, około 4 minut.
10
Dodać szparagi.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzparagiSzparagi
11
Posypać warzywa szafranowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
12
Posypać grubą solą i pieprzem i smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
13
Dodawać, zmniejszać ciepło do średniego i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, a bulion zmniejszy się i zagęści do glazury, około 5 minut. Wymieszać z crème fraîche andgremolata. Doprawić solą i pieprzem.Używając szczelinowej łyżki, przenieś warzywa toplatter, układając wokół kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Creme FraicheCreme Fraiche
WarzywaWarzywa
Cały KurczakCały Kurczak
BulionBulion
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
14
Drizzlesauce nad kurczakiem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia49
Magazyn