Kotlety z kurczaka smażone ze szparagami, dymką i natką pietruszki-estragon Gremolata

Smażone kotlety z kurczaka ze szparagami, dymką i natką pietruszki-Gremolatan estragon jest bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 76g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 518 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 4,52 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka grubej soli koszernej, ciężkiej śmietany do ubijania, bulionu z kurczaka o niskiej zawartości soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć ciężkiej śmietany do ubijania, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe ciasto truskawkowe z bitą śmietaną Grand Marnier jako deser. Jest idealny do Wiosna. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Pieczona Czerwona Cebula Z Granatem, Pomarańczą I Natką Pietruszki Gremolata, Wiosenne Kotlety Jagnięce Z Sałatką Ziemniaczaną, Pean I Estragonem, oraz Grillowane szparagi z Gremolatą migdałowo-Pietruszkową.
Instrukcje
Wymieszać pierwsze 5 składników w małej misce; przykryć gremolata i odstawić.
Ciepło heavylarge patelni na średnim ogniu.
Dodajaffron i mieszaj, aż lekko ciemniejszy, około 30 sekund.
Przenieść do innego małegowl; ostudzić i pokruszyć szafran. DO przodu: Gremolata i szafran mogą być wykonane 2 godzinahead.
Odstawić w temperaturze pokojowej.
Kurczaka posypać lekko grubym sosem i pieprzem.
Podgrzać 1 łyżkę olejurozmaicona duża patelnia na średnim ogniu.Pracując partiami i dodając więcej oleju, gotuj kurczaka, aż lekko przyrumieni i tylko gotowane przez, O 2 minutachspers stronie. Ułóż kurczaka na półmisku; tentz folią.
Dodaj 1 łyżkę oleju i masła do tego sameskillet.
Dodaj białe i zielone części onionsand sauté, aż zacznie mięknąć, około 4 minut.
Posypać warzywa szafranowe.
Posypać grubą solą i pieprzem i smażyć 1 minutę.
Dodawać, zmniejszać ciepło do średniego i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, a bulion zmniejszy się i zagęści do glazury, około 5 minut. Wymieszać z crème fraîche andgremolata. Doprawić solą i pieprzem.Używając szczelinowej łyżki, przenieś warzywa toplatter, układając wokół kurczaka.
Drizzlesauce nad kurczakiem i podawać.