Kotlety z indyka w sosie cytrynowo-kaparowym
Kotlety z indyka z sosem cytrynowo-kaparowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 290 kalorii, 26g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Mieszanka oliwy z oliwek, pietruszka z płaskim liściem, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Spróbuj Kotlety z indyka z Prosciutto i sosem kaparowym, Kotlety Cielęce Z Sosem Cytrynowo-Kaparowym, oraz Kotlety z indyka w sosie cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć mąkę, sól i pieprz; dredge indyka w mieszaninie.
Roztopić 2 Łyżki. masło z olejem na dużej patelni na średnim ogniu; dodać indyka, i gotować, w partiach, 1 1/2 protokół z każdej strony lub na złoty kolor.
Przełożyć do naczynia i ogrzać.
Dodaj białe wino, sok z cytryny i pozostałą 1 łyżkę. masło do patelni, mieszając, aby rozluźnić cząstki z dna patelni. Gotować 2 minuty lub tylko do dokładnie ogrzanego.
Wymieszać z czosnkiem, pietruszką i kaparami; łyżką na indyka.
Dekorować, w razie potrzeby.