Kotlety wieprzowe z sosem musztardowo-śmietanowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kotletów wieprzowych z musztardą i sosem śmietanowym. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 250 kalorii, 32G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 2,54 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz śmietanę, skrobię kukurydzianą, kotlety schabowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać niskotłuszczową kwaśną śmietanę, możesz podążać za tym daniem głównym z Angel Food Cake jako deser. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest dobre. Spróbuj Dziś Kolacja: Kotlet schabowy z sosem musztardowo-śmietanowym, Kotlety wieprzowe w sosie musztardowo-śmietanowym, oraz Kotlety Wieprzowe W Sosie Śmietanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze przerabiamy wywar z kurczaka, śmietanę, Dijon, musztardy i skrobię kukurydzianą na gładką masę.
Przenieść sos do małego rondla i dusić na umiarkowanym ogniu, aż zgęstnieje, o 3 protokół. Wymieszać natkę pietruszki i ogrzać.
Podgrzać dużą patelnię. Przyprawić kotlety schabowe solą i pieprzem i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż dobrze rumiane, o 5 protokół. Włącz kotlety wieprzowe i gotować, aż rumiane i tylko gotowane przez, o 3 minut dłużej.
Kotlety przełożyć na ciepłe talerze obiadowe, na wierzch polać sosem musztardowym i podawać od razu.