Kotlety wieprzowe z nadzieniem jabłkowym

Kotlety wieprzowe z nadzieniem jabłkowym
Kotlety wieprzowe z nadzieniem jabłkowym wymagają około 1 godzina i 5 minut od początku do końca. To danie główne ma 854 kalorii, 80g białka, oraz 41g tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 6,21 USD za porcję. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką bazylię, cebulę, seler i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 66%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Kotlety wieprzowe z nadzieniem jabłkowym, Kotlety wieprzowe i farsz jabłkowy, oraz Kotlety wieprzowe z nadzieniem jabłkowo-szałwiowym.

Instrukcje

1
Na patelni zrumienić bułkę tartą na maśle na złoty kolor; wyjąć i odstawić. Na tej samej patelni podsmaż cebulę, seler i czosnek na oleju do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodaj okruchy, jabłko, jajko i przyprawy; dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
4
Połóż jeden kotlet schabowy płasko; nałóż na niego czwartą część farszu. Na wierzch z innym kotletem i zabezpiecz sznurkiem. Powtórz z pozostałymi kotletami i nadzieniem. Stań kotlety pionowo, ale nie dotykając w głębokiej brytfannie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
5
Napełnij patelnię 1/4 cala. bulionu z kurczaka. Przykryj i piecz w 350° przez 30-35 minut. Odkryj i piecz 15 minut dłużej lub do momentu, gdy termometr wskaże 145°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
6
Odstaw na 5 minut przed podaniem.

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling

Kotlety wieprzowe można łączyć z Pinot Noir, Chardonnay i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, suchy riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir to ogólnie bezpieczny zakład na dania wieprzowe. Możesz spróbować MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir. Recenzentom podoba się to z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 24 dolarów za butelkę.
MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir
MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir
Nasze MacMurray Ranch 2012 Russian River Valley Pinot Noir otwiera się aromatami lawendy i boysenberry, które ustępują miejsca smakom ciemnej wiśni i granatu. To soczyste wino ma jedwabiste odczucie w ustach, otoczone subtelnymi nutami dębu z beczki.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn