Kotlety wieprzowe z kompot jabłkowy
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 73 kalorie. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 89 centów za porcję. Mieszanka masła, sól, przyprawy irvine Smokey przyprawy rożna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Kotlety wieprzowe solone z kompotem jabłkowym, Kotlety Schabowe Z Kompot Rabarbarowym, oraz Kotlety Schabowe Z Kompot Cebulowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kotlety schabowe opłukać, aby usunąć pozostałości i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Połącz przyprawę Smokey Rotisserie, pieczony pieprz czosnkowy i sól, aby wytrzeć. Wcierać przyprawę we wszystkie powierzchnie kotletów wieprzowych i pozostawić przykryte na 2 godziny. (Przyprawa faktycznie zacznie "leczyć" mięso.)
Roztopić masło i olej na średnim ogniu w dużej patelni saute.
Kotlety podsmażyć przez 3 do 5 minut z każdej strony, wyjąć na talerz i ogrzać. Do tej samej patelni, dodać jabłka i saute do miękkości.Jabłka i soki Puree w blenderze (lub można użyć blendera zanurzeniowego, jeśli garnek jest wystarczająco głęboki).
Łyżka puree jabłko na kotlety i udekorować skórką z cytryny.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jedno wino, którego możesz spróbować to od A do Z Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.