Kotlety wieprzowe z gruszkami i cydrem
Kotlety wieprzowe z gruszkami i cydrem to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4. Na 2,22 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 608 kalorii, 38g białka, oraz 36 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, masło, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, możesz śledzić to danie główne z Brzoskwinia Crisp: zdrowy Crisp na śniadanie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cydr-Melasa Polędwica wieprzowa z gruszkami, Kotlety schabowe z gruszkami, oraz Kotlety wieprzowe faszerowane gorgonzolą z gruszkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni. W dużej misce wrzucić ziemniaki i cebulę z 2 łyżkami oliwy z oliwek, 3 całe ząbki czosnku i liście z gałązki rozmarynu.
Rozłóż warzywa w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec 20 do 30 minut, lub do ziemniaków są jasnobrązowe i miękkie po przekłuciu widelcem.
Podczas gdy ziemniaki i cebula są w piekarniku, cienko pokroić pozostałe 3 ząbki czosnku.
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek, plasterki czosnku i 4 gałązki rozmarynu na średnim ogniu na dużej żeliwnej patelni lub innej patelni o dużym dnie.
Saute, aż czosnek jest lekko złoty i oliwa z oliwek jest infused smaków czosnku i rozmarynu.
Wyjąć plasterki czosnku i odstawić. Odrzuć rozmaryn.
Kotlety schabowe doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Powrót patelni do pieca i podgrzać wlewu oleju w patelni na dużym ogniu. Ułóż kotlety na patelni i zapiekać, aż ładnie rumiane, 1 do 2 protokół. Włącz kotlety i brązowy na drugiej stronie, 1 do 2 minut dłużej.
Dodać gruszki na patelni, obniżyć ogień, i kontynuować gotowanie, aż gruszki stają się miękkie i lekko brązowy i kotlety gotowane przez, o 10 protokół.
Wyjąć kotlety i gruszki z patelni i wlać wszystko oprócz 1 łyżki oleju z patelni.
Wlać cydr na patelni i zmniejszyć o połowę na średnim ogniu, stale skrobanie dno patelni, aby usunąć wszelkie rumiane kawałki.
Dodaj zapas i ponownie zmniejsz o połowę.
Dodać masło, mieszając do rozpuszczenia, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić gruszki na patelnię.
Aby podać, umieść kotlet na każdym z czterech talerzy, obok pieczonych ziemniaków i cebuli. Łyżka sosu patelni i kilka klinów gruszki na każdym kotletem.
W razie potrzeby udekoruj świeżymi liśćmi rozmarynu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Od A do Z Chardonnay]()
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.