Kotlety wieprzowe z farszem jabłkowym
Kotlety wieprzowe z farszem jabłkowym Przygotowanie kotletów wieprzowych z farszem jabłkowym zajmuje około 50 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 6 osób i kosztuje 2,23 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 579 kalorii , 46 g białka i 12 g tłuszczu . Kilka osób przygotowało ten przepis, a 10 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Mieszanka czerstwego chleba, masła, wody i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Święto Dziękczynienia . Sprawdza się dobrze jako niedrogie danie główne. Jest dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 93% , to danie jest spektakularne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Łatwe kotlety wieprzowe z farszem , Kotlety wieprzowe z suszoną żurawiną, pieczarkami i farszem kasztanowym i Kotlety wieprzowe z jabłkiem - smak jesieni w 30 minut .
Instrukcje
W dużej, zamykanej torbie plastikowej wymieszaj mąkę i 1/2 łyżeczki soli.
Dodaj kotlety wieprzowe; wymieszaj, aby pokryć. Na patelni pokrytej sprayem do smażenia, zrumień kotlety przez około 3 minuty z każdej strony.
Przełożyć do płytkiego naczynia do pieczenia o pojemności 2 i 1/2 qt.
W dużej misce wymieszaj kostki chleba, jabłka, seler, cebulę, przyprawę do drobiu, pieprz i resztę soli; wymieszaj.
Dodaj wodę i masło; wymieszaj.
Na każdy kotlet wieprzowy nałóż 1/2 szklanki farszu. Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 30 minut. Zdejmij pokrywkę; piecz jeszcze 5-10 minut lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 160°.