Kotlety wieprzowe z bazylią i marsalą

Kotlety wieprzowe z bazylią i marsalą
Kotlety wieprzowe z bazylią i marsalanem to danie główne bez nabiału . Ten przepis jest dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 31 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 337 kalorii . Za 2,5 dolara za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką bazylię, mąkę, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis podoba się 62 smakoszom i kucharzom. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 70% . Podobne przepisy obejmują Faszerowany polędwica wieprzowa z sosem Marsala-Port , Kurczak w sosie Marsalan z klopsikami na kremowej polentę i Łatwy kurczak w sosie Marsala .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
2
Wymieszaj mąkę i sól czosnkową w dużym, zamykanym worku plastikowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 6 Bułek Do Hamburgerów, Podzielonych, Opcjonalnie4 Do 6 Bułek Do Hamburgerów, Podzielonych, Opcjonalnie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
3
Umieść kotlety wieprzowe w woreczku i potrząśnij, aby je pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
4
Rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu i zrumień kotlety z obu stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
5
Przenieś do naczynia do pieczenia i posyp bazylią. Przykryj naczynie folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
6
Piec przez 45 minut w nagrzanym piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
7
Zdejmij folię, wlej wino Marsala i piecz przez kolejne 15 minut, od czasu do czasu polewając winem. Zdejmij i wyrzuć tłuszcz, a kotlety dopraw solą i pieprzem przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn