Kotlety wieprzowe z bazylią i marsalą
Kotlety wieprzowe z bazylią i marsalanem to danie główne bez nabiału . Ten przepis jest dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 31 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 337 kalorii . Za 2,5 dolara za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką bazylię, mąkę, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis podoba się 62 smakoszom i kucharzom. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 70% . Podobne przepisy obejmują Faszerowany polędwica wieprzowa z sosem Marsala-Port , Kurczak w sosie Marsalan z klopsikami na kremowej polentę i Łatwy kurczak w sosie Marsala .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Wymieszaj mąkę i sól czosnkową w dużym, zamykanym worku plastikowym.
Umieść kotlety wieprzowe w woreczku i potrząśnij, aby je pokryć.
Rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu i zrumień kotlety z obu stron.
Przenieś do naczynia do pieczenia i posyp bazylią. Przykryj naczynie folią aluminiową.
Piec przez 45 minut w nagrzanym piekarniku.
Zdejmij folię, wlej wino Marsala i piecz przez kolejne 15 minut, od czasu do czasu polewając winem. Zdejmij i wyrzuć tłuszcz, a kotlety dopraw solą i pieprzem przed podaniem.