Kotlety Wieprzowe Jalapeño-Bazylia
Jalapeño-kotlety wieprzowe z bazylią to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 398 kalorii, 29g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na $3.79 za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś schabowe kotlety, bazylia, galaretka paprykowa jalapeño i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 23 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Jalapeño I Kotlety Wieprzowe Z Piwem, Jalapeno Popper Duszone Kotlety Wieprzowe-Low Carb, oraz Kotlety Wieprzowe Z Bazylią.
Instrukcje
Pierwsze 3 składniki ugotować w małym rondlu na małym ogniu, często mieszając, 5 minut lub aż galaretka pieprzowa się rozpuści.
Wyjąć z ognia i pozostawić mieszaninę do całkowitego ostygnięcia.
Wlać 3/4 szklanki mieszanki galaretki pieprzowej do dużej torby z zamkiem błyskawicznym z tworzywa sztucznego, zastrzegając pozostałą mieszaninę; dodać kotlety wieprzowe, obracając się do płaszcza. Uszczelnić i odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut, obracając kotlety wieprzowe od czasu do czasu.
Usuń kotlety z marynaty, odrzucając marynatę.
Posypać równomiernie solą i pieprzem.
Grill, przykryty pokrywą grilla, na średnim ogniu (350-40
3 do 4 minut z każdej strony lub aż termometr do mięsa włożony do najgrubszej porcji zarejestruje 16
Podawać z pozostałą mieszaniną galaretki pieprzowej.
Kurczak Jalapeo-Basil: Zastąp 4 piersi kurczaka obrane ze skóry i bez kości na kotlety wieprzowe. Przygotować mieszankę galaretki pieprzowej i marynować kurczaka zgodnie z zaleceniami. Grill, przykryty pokrywą grilla, na średnim ogniu (350-40
4 minuty z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Podawać z pozostałą mieszaniną galaretki pieprzowej.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jednym z win, które można spróbować jest Trentadue La Storia Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.