Kotlety wieprzowe Chef John ' s duszone
Chef John ' s duszone kotlety wieprzowe może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 415 kalorii. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, przyprawę do drobiu, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Z łyżeczką wynik 53%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Kotlety Schabowe Duszone, Kotlety Schabowe Duszone, oraz Kotlety Schabowe Duszone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać kotlety wieprzowe przyprawą do drobiu, solą i czarnym pieprzem po obu stronach.
Rozgrzać olej roślinny na dużej patelni na średnim ogniu; brązowe kotlety wieprzowe dobrze po obu stronach, około 5 minut na stronę.
Wyrzucić nadmiar tłuszczu z patelni i roztopić masło na tej samej patelni. Zmniejszyć ogień do średniej i mieszać cebulę w gorącej patelni ze szczyptą soli, aż cebula jest bardzo rumiane i karmelizowane, o 15 protokół. Wymieszać czosnek i gotować przez 1 minutę; wymieszać mąkę i gotować przez 2 minuty.
Wlać rosół z kurczaka na patelnię i wymieszać, rozpuszczając rumiane kawałki jedzenia na dnie patelni.
Do sosu wlać soki, które nagromadziły się na talerzu zawierającym kotlety wieprzowe.
Wymieszać w maślance na gładką masę.
Dodać wodę. Doprowadzić sos na wolnym ogniu, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować, aż cebula zacznie się rozkładać i sos jest zagęszczony, 15 do 20 minut.
Kotlety schabowe ułożyć w sosie, sosem do pieczenia na mięsie. Włącz ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż kotlety będą miękkie i gotowane przez, o 10 protokół. Wyreguluj poziom soli i pieprzu i podawaj kotlety z sosem na wierzchu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jednym z win, które można spróbować jest Hindsight Win Chardonnay. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Win Chardonnay]()
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.