Kotlety wieprzowe au Poivre
Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 152 kalorie, 1G białka, oraz 15 g tłuszczu. Jeśli 50 centów za porcję spada w budżecie, kotlety wieprzowe au Poivre może być ogromny bezglutenowe przepis do wypróbowania. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś pieprz, kotlety wieprzowe, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Kotlety Wieprzowe Au Poivre, Kotlety Jagnięce Au Poivre, oraz Wieprzowina au poivre dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grubo zmiażdżyć ziarna pieprzu, delikatnie uderzając raz lub dwa razy ciężką patelnią. Kotlety osuszyć i posypać obie strony równomiernie solą i pieprzem, naciskając, aby pomóc im przylegać.
Podgrzać 1 łyżka oleju w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie gotować 2 kotlety, obracając się raz, aż rumiane i po prostu gotowane przez, 4 do 6 minut łącznie.
Przenieść na talerz i wytrzeć patelnię. Pozostałe 2 kotlety ugotować w pozostałej łyżce oleju w ten sam sposób, przenosząc na talerz. (Nie wycierać patelni po drugiej partii.)
Dodaj Sherry na patelni i gotować, skrobanie się żadnych brązowych bitów, aż zmniejszy się o połowę, o 1 minuta.
Dodać śmietanę i wszelkie soki mięsne zgromadzone na talerzu, a następnie gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, około 2 minut. Doprawić sosem solą i podawać na kotletach.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.