Kotlety schabowe zapiekane z sosem winogronowym

Pieczone kotlety wieprzowe z sosem winogronowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 512 kalorii. Na 3,06 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, kotlety schabowe, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kotlety Wieprzowe Smażone W Sosie Z Winogron, Rozmarynu I Czerwonego Wina, Kotlety wieprzowe zapiekane w sosie z zielonego pieprzu, oraz Kotlety schabowe zapiekane z pieczonym sosem Poblano dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posolić kotlety i odstawić na zewnątrz lodówki na 10 do 15 minut, aby doprowadzić je do temperatury pokojowej.
Dodać boczek i 1 łyżeczka oleju do patelni saute i umieścić na średnim ogniu. Gdy boczek zacznie renderować, dodaj winogrona. Pozostawić boczek do renderowania i uzyskać chrupiące i winogrona podzielić otworzyć i uwolnić swoje soki.
Usuń połowę winogron i boczku i odstaw na bok.
Dodać wino porto i ocet winny czerwony i zmniejszyć o połowę.
Dodać bulion z kurczaka i zmniejszyć o połowę.
Do żeliwnej patelni dodać 2 łyżki oliwy z oliwek i podgrzać na średnim ogniu.
Dodać doprawione kotlety wieprzowe na patelni i zapiekać. Gotować wieprzowinę przez 6 do 7 minut z pierwszej strony. Odwróć się i zmniejsz ciepło. Gotować przez kolejne 6 do 7 minut, aż gotowane przez. Odwróć i gotuj wieprzowinę na pozostałych stronach przez kolejne 2 do 3 minut z każdej strony.
Wyjmij wieprzowinę z patelni i pozostaw na około 5 minut przed podaniem.
Gdy będzie gotowy do podania, Dodaj do sosu zarezerwowane winogrona i boczek. Smak i ponownie doprawić w razie potrzeby.
Polać kotlety i udekorować szczypiorkiem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety wieprzowe można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.