Kotlety schabowe z ziemniakami i kapustą

Kotlety schabowe z ziemniakami i kapustą
Marynowane kotlety wieprzowe z ziemniakami i kapustą to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przepis z 4 porcjami. Za 2,49 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. To danie główne ma 423 kalorii, 37g białka, oraz 10g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i podnieś sól i mielony pieprz, bulion wołowy, ocet i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać kapustę, możesz podążać za tym daniem głównym z Kapusta, Która Smakuje Jak Deser! jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 35 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 82%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kotlety schabowe z czerwoną kapustą, Kotlety Schabowe Z Czerwoną Kapustą, oraz Kotlety Schabowe Z Boczkiem I Kapustą dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Ustaw ruszt piekarnika około 6 cali od źródła ciepła i rozgrzej brojlery piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Kotlety schabowe posmarować 2 łyżeczkami białego octu i posypać 1/4 łyżeczki koperku, 1/4 łyżeczki przyprawy do marynowania, soli i czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Biały DestylowanyOcet Biały Destylowany
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
KoperKoper
SólSól
3
Umieść kotlety schabowe na patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Podsmaż w nagrzanym piekarniku, aż soki będą klarowne, a kotlety zrumienią się, 4 do 8 minut z każdej strony.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Skrop kotlety jeszcze 1 łyżeczką octu i odwróć kotlety w połowie gotowania. Termometr do mięsa z natychmiastowym odczytem włożony do najgrubszej części kotleta powinien odczytywać co najmniej 145 Stopni F (65 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
6
Do rondla włożyć bulion wołowy, ziemniaki i 1/4 szklanki białego octu, zagotować, przykryć i gotować przez 4 minuty. Dodaj 1/4 łyżeczki koperku, 1/4 łyżeczki przyprawy do marynowania i posiekaną kapustę; przykryj i gotuj jeszcze przez 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Biały DestylowanyOcet Biały Destylowany
Bulion WołowyBulion Wołowy
ZiemniakZiemniak
KapustaKapusta
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Odcedź płyn i wymieszaj 2 łyżki octu do mieszanki kapusty. Dopraw solą i czarnym pieprzem i podawaj z pieczonymi kotletami wieprzowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
KapustaKapusta
OcetOcet

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling

Kotlety wieprzowe naprawdę dobrze komponują się z Pinot Noir, Chardonnay i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, suchy riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir to ogólnie bezpieczny zakład na dania wieprzowe. Ghost Pines Sonoma County Monterey County Pinot Noir z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Ghost Pines Sonoma County Monterey County Pinot Noir
Ghost Pines Sonoma County Monterey County Pinot Noir
kawa, śliwka, granat
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia68
Magazyn