Kotlety schabowe z jabłkami, cebulą i słodkimi ziemniakami

Kotlety schabowe z jabłkami, cebulą i słodkimi ziemniakami
Kotlety schabowe z jabłkami, cebulą i słodkimi ziemniakami wymagają ok. 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 370 kalorii. Na 2,19 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka cebuli, sól i pieprz, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kotlety schabowe duszone z batatami i jabłkami, Kotlety wieprzowe z cidru-Dijon z prażonymi słodkimi ziemniakami i jabłkami, oraz Puree słodkie ziemniaki, Kotlet schabowy z sosem jabłkowym, smażone jabłka i cebula dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Kotlety schabowe doprawić solą i pieprzem do smaku i ułożyć na patelni z bezpiecznym piekarnikiem. Kotlety wieprzowe z cebulą, słodkimi ziemniakami i jabłkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
3
Posypać brązowym cukrem. Doprawić 2 łyżeczkami pieprzu i 1 łyżeczką soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
PieprzPieprz
SólSól
4
Przykryć i piec 1 godzinę w nagrzanym piekarniku, aż słodkie ziemniaki będą miękkie i kotlety wieprzowe osiągną temperaturę wewnętrzną 145 Stopni F (63 Stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Chardonnay, Pinot Noir i Riesling są doskonałym wyborem dla kotletów wieprzowych. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jednym z win, które można spróbować jest Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn