Kotlety Schabowe Z Grilla
Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 1,08 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 136 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety Schabowe Duszone, Kotlety Schabowe Duszone, oraz Kotlety Schabowe Duszone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Char papryki nad płomieniem gazowym, w brojlerze, lub na grillu, aż zwęglone ze wszystkich stron. Zamknąć w papierowej torbie 10 minut. Paprykę obrać i posiekać; pokroić w cienkie paski.
Rozgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i smażyć na złoty kolor, o 15 protokół.
Wymieszać w mące; sauté 2 protokół.
Dodaj paprykę, wino, ocet, i kapary; gotować 1 minutę.
Dodaj bulion. Zwiększyć ciepło; gotować, aż sos zgęstnieje na tyle, aby płaszcz łyżkę, o 4 protokół.
Wymieszać z natką pietruszki. Doprawić solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill. Przewiń przed użyciem.)
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
Umyć wieprzowinę ze wszystkich stron pozostałymi 4 łyżeczkami oleju.
Wieprzowinę posypać solą i pieprzem. Grill, aż termometr włożony do środka rejestry wieprzowiny 63°, około 10 minut na stronę.
Przelać kotlety na talerz. SOS łyżeczkowy.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety wieprzowe w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.