Kotlety schabowe w panierce z parmezanem
Przepis na kotlety wieprzowe z parmezanem można przygotować w około 16 minut. To danie główne ma 365 kalorii, 26 g białka i 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 1,42 USD za porcję. Mieszanka polędwicy wieprzowej, skórki z 8, parmezanu i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. 18 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 53% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj Kotlety ze schabu wieprzowego z sosem cytrynowo-tymiankowym, Kotlety ze schabu wieprzowego w sosie cytrynowo-tymiankowym i Kotlety wieprzowe w panierce z kminkiem.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Polędwiczkę wieprzową pokroić na 4 równe części.
Umieść każdy kotlet pomiędzy 2 arkuszami folii i ubijaj tłuczkiem do mięsa, aż kotlet będzie miał grubość około 1 cala.
Włóż chleb do robota kuchennego i zmiel na dużą bułkę tartą.
Dodaj parmezan, sól i pieprz i pulsuj jeszcze kilka razy.
Przenieś mieszaninę okruchów do płytkiej miski.
Przygotuj stanowisko do panierowania: W płytkiej misce lub talerzu umieść mąkę wraz z solą i pieprzem. W innej płytkiej misce ubijaj jajko z 1 łyżką wody, aż jajko przestanie być żylaste, około 1 minuty. W tej kolejności ułóż mąkę, jajko i bułkę tartą.
Podgrzej dużą patelnię na średnim ogniu, dodaj olej roślinny i masło. Kotlety schabowe obtaczamy w mące do lekkiego oprószenia, strząśniemy nadmiar mąki, następnie zanurzamy w jajku i na koniec w bułce tartej. Gotuj wieprzowinę na złoty kolor i dobrze ugotowaną, od 2 do 3 minut z każdej strony. Po ugotowaniu wyjmij na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby osuszyć nadmiar oleju. Kotlety dopraw solą i pieprzem i podawaj z cząstkami cytryny.