Kotlety schabowe i Ziemniaki zapiekane
Kotlety wieprzowe i zapiekane ziemniaki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 397 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 2,06 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Wielkanoc. Jeśli masz kotlety wieprzowe, rosół z kurczaka, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 534 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Zapiekane ziemniaki i kotlety schabowe, Kotlety schabowe i Ziemniaki zapiekane, oraz Kotlety schabowe z zapiekanymi ziemniakami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W sosie pan roztopić 1 łyżkę masła na średnim ogniu.
Dodać sól, pieprz i mąkę.
Wlać bulion z kurczaka, gotować i mieszać, aż mieszanina się zagotuje.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Na patelni brązowe kotlety wieprzowe w 1 łyżka masła. Posmaruj naczynie do gotowania pozostałą łyżką masła i ułóż ziemniaki.
Wlać mieszaninę na ziemniaki i umieścić rumiane kotlety na wierzchu.
Na wierzch posypać papryką.
Przykryć i piec przez 1 godzinę. Odkryć i piec przez dodatkowe 30 minut.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety wieprzowe można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay]()
Tyler Winery Santa Barbara County Chardonnay
Rok 2015 przyniósł najwcześniejszy rocznik dekady. Po dużych rocznikach 2013 i 2014 i ciągłej suszy, winorośle wydały ułamek owoców niż w poprzednich dwóch latach. Były one w dół około 30% ogólnej, ale wynik był wyjątkowa jakość i głębokie, mocne wina z wielką kwasowość. Cytrusy, anyż, sól fizjologiczna i energetyczna.