Kotlety schabowe to bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 519 kalorii, 44g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 3,49 zł za porcję, ten przepis okładki 34% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 6 powie, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Mieszanka boczku, mąki, sałaty lodowej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać zmielony kminek, możesz podążać za tym daniem głównym z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Z łyżką wynik 84%, to danie jest super. Spróbuj Kotlety Schabowe Duszone, Kotlety Schabowe Duszone, oraz Kotlety Schabowe Duszone podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej patelnię żaroodporną na dużym ogniu. Kotlety schabowe doprawiamy solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Kotlety Wieprzowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj 1 łyżkę oleju rzepakowego na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodać kotlety wieprzowe i usmażyć z obu stron na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe
4
Wyjąć z patelni i odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Na tej samej patelni na średnim ogniu dodać pozostałą łyżkę oleju rzepakowego, cebulę i grzyby i smażyć, aż lekko zmiękną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Rzepakowy
Grzyby
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodać mąkę i kminek i gotować, aż lekko złoty kolor. Wymieszać bulion z kurczaka i musztardę i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, dodać natkę pietruszki i wrócić wszystko oprócz 1 kotlet schabowy z powrotem na patelni. Zarezerwuj 1 kotlet schabowy na okrągłe 2 okłady z kapusty wieprzowej. Doprawić solą i pieprzem, a na kotlety schabowe przełożyć sosem. Dusić przez 5 minut lub aż kotlety schabowe zostaną ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Rosół Z Kurczaka
Kotlety Wieprzowe
Kapusta
Musztarda
Pietruszka-nać
Kminek
Mąka Uniwersalna
SOS
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Wieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Przełożyć na talerze do serwowania i podawać z sałatką klinową z góry lodowej.
8
Wyjmij rdzeń z sałaty i pokrój na 4 ćwiartki. Ułożyć na talerzach i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata
9
W małej patelni saute boczek aż chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Wyjąć z patelni, na talerz wyłożony papierową torbą lub papierowymi ręcznikami. Po ostygnięciu posiekać na małe kawałki i dodać do małej miski. Na patelni na małym ogniu dodaj brązowy cukier, ocet oraz sól i pieprz do smaku.
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje ulubione kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawne riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem do dań wieprzowych w ogóle. Talbott Vineyards Kali Hart Chardonnay z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.
Talbott Vineyards Kali Hart Chardonnay
Czysta owocowa ekspresja naszej winnicy, Talbott Chardonnay, Kali Hart jest bujna i żywa. Minimalny wpływ winiarza pozwala Kali Hart Chardonnay zaprezentować siłę winnic Talbott ' s estate. Bogaty, zachęcający nos pokazuje jasne tropikalne nuty, które kontynuują się na podniebieniu, gdzie orzeźwiające smaki ananasa i spadzi są uzupełniane orzeźwiającą kwasowością. Obfite podniebienie środkowe prowadzi do długiego wykończenia owoców cytrusowych i tropikalnych z nutami francuskiego dębu i mineralności.