Kotlety jagnięce z Zakonserwowaną cytryną (po Marokańsku)
Kotlety jagnięce z zachowaną cytryną (po Marokańsku) to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 68 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Mieszanka kolendry, mielony pieprz, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest solidne. Spróbuj Marokański Styl Konserwowane Sos Sałatkowy Cytrynowy, Kotlety Jagnięce W Stylu Marokańskim, oraz Marokański kurczak cytrynowy z Zakonserwowanymi cytrynami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać kolendrę, pietruszkę i miętę razem w małym rondlu.
Usunąć połowę mieszanki ziół i odstawić. Czosnek, cytrynę, oliwki, oliwę z oliwek i czarny pieprz wymieszać z pozostałymi ziołami.
Rozłóż 2 łyżki tej mieszanki na stojaku jagnięcym. Owiń odsłonięte kości folią aluminiową, aby nie poparzyć. Wymieszać oliwki i paprykę do zastrzeżonej mieszaniny i utrzymać ciepło na małym ogniu.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu.
Gotować baranka na rozgrzanym grillu, aż gotowane do pożądanego stopnia doneness, około 4 minut na stronie średnio rzadkie. Baste od czasu do czasu z rozgrzanym smakiem. Po ugotowaniu wyjmij z grilla i pozostaw na 5 minut przed krojeniem na poszczególne kotlety.
Aby podać, ułóż kotlety jagnięce na talerzu, łyżka trochę rozgrzanego smaku na nich i posypać zarezerwowanymi posiekanymi ziołami.