Kotlety jagnięce z kalafiorem i rodzynkami
Kotlety jagnięce z kalafiorem i rodzynkami to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na 6,55 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 64G tłuszczu, oraz w sumie 825 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz kapary, szalotki, złote rodzynki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kotlety jagnięce z curry kalafior i sosem jogurtowym, Kotlety Jagnięce Z Sosem Czosnkowo-Miętowym I Zacierem Z Kalafiora, oraz Kalafior Ze Złotymi Rodzynkami I Migdałami.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu. Przyprawić jagnięcinę 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i gotować do pożądanej doneness, 4 do 5 minut na stronie średnio rzadkie.
Przenieść do poszczególnych płyt. Powrót patelni na średnim ogniu.
Dodać kalafior i gotować, często podrzucając, aż złoty, 1 do 2 protokół.
Dodać rodzynki i 1/2 szklanki wody i gotować, pod przykryciem, aż kalafior będzie po prostu miękki i woda odparuje, 2 do 3 protokół. Wymieszać w szalotki i kapary.
Podawać z jagnięciną. Wskazówka: aby wyhodować kalafior, usuń liście i umieść łodygę w górę. Ostrożnie wyciąć wokół rdzenia tak blisko, jak to możliwe do różyczek, więc Centrum wychodzi w kształcie stożka kawałek.