Kotlety jagnięce z gotowaną pigwą i sosem balsamicznym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj kotletów jagnięcych z gotowaną pigwą i sosem balsamicznym. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 187 kalorii, 1G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz oregano, sok jabłkowy, gałązki tymianku plus 1/2 łyżeczki tymianku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kotlety jagnięce z sosem z octu balsamicznego, Kotlety jagnięce z sosem wiśniowo-balsamicznym i miętą, oraz Kotlety jagnięce czosnkowo-rozmarynowe z sosem jeżyńsko-balsamicznym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz sok jabłkowy z cukrem w małym rondlu. Zagotować na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Dodać plastry pigwy i gałązki tymianku. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż pigwa będzie miękka, o 20 minutach. Szczep, rezerwując pigwę i soki osobno. Wyrzucić gałązki tymianku.
Jagnięcinę posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać jagnięcinę; gotować do pożądanej doneness, około 2 1/2 minut na stronie kotletów żeber i 3 1/2 minut na stronie kotletów schabowych dla średnio rzadkie.
Przełożyć jagnięcinę na talerz; przykryć do ogrzania.
Wylać kapie z patelni; miejsce patelni na średnim ogniu.
Dodaj zastrzeżone soki z pigwy; gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki, o 2 protokół.
Wyjmij patelnię z ognia; wymieszaj ocet, masło, oregano, rozmaryn i 1/2 łyżeczki posiekanego tymianku. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Jagnięcina z gotowaną pigwą. Łyżka sosu na patelni i podawać.