Kotlety jagnięce sezamowe z sosem miodowo-Rodzynkowym
Kotlety jagnięce sezamowe z sosem miodowo-Rodzynkowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 132 kalorie, 8G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz szalotkę, miód, nasiona sezamu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Grillowane kotlety jagnięce z sosem Curry, jabłkowym i Rodzynkowym, Patelnia kotlety jagnięce i cebula Cipollini z sosem estragon miód musztarda, oraz Kotlety jagnięce z Rodzynkowo-migdałowym kuskusem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Jagnięcinę posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli.
Dodać jagnięcinę na patelnię; gotować 5 minut z każdej strony.
Wyjąć jagnięcinę z patelni.
Ponownie zalać patelnię sprayem do gotowania.
Dodać 1/4 łyżeczki soli i szalotki; smażyć przez 1 minutę. Wymieszaj bulion, rodzynki, miód, kminek i cynamon.
Dodaj jagnięcinę, obracając się do płaszcza. Dusić 3 minuty lub do pożądanego stopnia doneness.