Kotlety jagnięce marynowane z Tzatziki, rukolą i fetą

Kotlety jagnięce marynowane z Tzatziki, rukolą i fetą
Kotlety jagnięce marynowane z Tzatziki, rukola i Feta może być tylko danie główne szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 1629 kalorii, 181g białka, oraz 93g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $10.99 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz miętę, czosnek, ocet winny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 51 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Veggie Fetan i rukola Pita kanapka z sosem Tzatziki, Marynata do kotletów baranich, oraz Grillowane kotlety Baranie z Pimentón Rub dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Połącz wszystkie składniki marynaty, z wyjątkiem jagnięciny, i ubijaj razem, tworząc gęstą pastę. Slather na kotlety jagnięce. Kotlety marynować w temperaturze pokojowej do 2 godzin lub w lodówce do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlet JagnięcyKotlet Jagnięcy
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1
Połącz wszystkie składniki. W razie potrzeby doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Odstawić na co najmniej 1 godzinę w temperaturze pokojowej przed podaniem.
3
Rozgrzej grill do średniego poziomu. Gdy grill jest gorący, posmaruj ruszty drucianą szczotką do grilla, aby poluzować dowolny crud. Przetrzyj ruszty olejowanym ręcznikiem bocznym, aby podnieść luźną sadzę lub crud.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Jeśli jagnięcina była w lodówce, pozwól jej osiągnąć temperaturę pokojową przed grillowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
5
Ułóż kotlety jagnięce na grillu. Nie przesuwaj kotletów przez 2 do 3 minut, aby stworzyć piękne ślady grilla. Obróć kotlety o 90 stopni, aby utworzyć ślady grilla i grilluj przez kolejne 2 do 3 minut. Odwróć kotlety i powtórz proces.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlet JagnięcyKotlet Jagnięcy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Wyjmij kotlety z grilla na talerz i pozostaw na 5 do 10 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Do sałatki: wymieszać rukolę z sokiem z cytryny, dużym tłuszczem i solą. Wyreguluj przyprawę, jeśli to konieczne, i posyp pokruszoną fetą. Sałatkę podzielić na 4 talerze i ułożyć kotletem jagnięcym. To lekko zwiędnie sałatkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Kotlet JagnięcyKotlet Jagnięcy
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
8
Mżawka z dużym tłustym olejem wykończeniowym i wierzch dolewką tzatziki.
Składniki, których będziesz potrzebować
TzatzikiTzatziki
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 51 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia77
Magazyn