Kotlet schabowy Suey
Przepisów na dania główne nigdy nie jest za dużo, więc wypróbuj Pork Chop Suey. Ten przepis bezmleczny przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 1,35 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 19 g białka, 8 g tłuszczu i łącznie 210 kalorii. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 51 minut. Jest dostarczany przez Allrecipes. 35 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup skrobię kukurydzianą, grzyby, paprykę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 71%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Pork Chop Suey, Pork Chop Suey i Pork Chop Suey.
Instrukcje
Odetnij tłuszcz z wieprzowiny, pokrój ją na 1-calowe kawałki.
Połącz mąkę i wieprzowinę w zamykanej torebce, zamknij i dobrze wstrząśnij.
Rozgrzej 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj wieprzowinę, smaż 3 minuty lub do momentu, aż się zrumieni.
Zdjąć z patelni i trzymać w cieple.
Na patelni rozgrzej pozostałą łyżkę oleju.
Dodać bok choy, seler, czerwoną paprykę, grzyby, kasztany wodne i czosnek; mieszając smażyć przez 3 minuty. W misce połącz bulion z kurczaka, sos sojowy, skrobię kukurydzianą, sherry i imbir. Dobrze wymieszaj trzepaczką.
Połącz mieszaninę wieprzowiny i bulionu na patelni, gotuj 1 minutę lub do momentu, aż będzie gęsta.
Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling
Kotlety schabowe w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Chardonnay i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda miodowa lub jabłka, a pinot noir to ogólnie bezpieczny wybór do dań wieprzowych. Możesz spróbować Argyle Reserve Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
Rezerwat Argyle Pinot Noir
Dolina Willamette jest najbardziej znana z bogatego Pinot Noir i jest to jedna z największych i najbogatszych w historii Argyle! Weź kolor i zapach róży gwinejskiej, dodaj owocowe aromaty czarnej wiśni i jagody marionowej z przyprawowymi aromatami toczonej ziemi i ciemnego kakao, a po prostu zaczniesz zbliżać się do złożoności tego wina. „Dojrzałe i obfite, z charakterystycznymi nutami fiołków i płatków róż do posmaków wiśni i przypraw, utrzymujące się z delikatną konsystencją. Potrzebuje czasu, aby się osadzić. Dwadzieścia procent wina będzie butelkowane pod zakrętką. Wino butelkowane pod zakrętką uzyskało 92 punkty punktów. Najlepszy w latach 2007-2012.” – Wine Spectator