Kotleciki Wieprzowe W Sosie Pieczarkowym
Kotlety schabowe w sosie grzybowym zajmuje od początku do końca około 40 minut. Za 1,83 USD za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 376 kalorii, 40 g białka i 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 osobom. 35 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Jeśli masz pod ręką kotlet schabowy, zupę złotogrzybową, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 78% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Kotlety schabowe z sosem grzybowym, Kotlety schabowe z sosem grzybowym i Kotlety schabowe z sosem grzybowym.
Instrukcje
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Kotlety schabowe posypać solą czosnkową i czarnym pieprzem. Smażyć kotlety wieprzowe na gorącym oleju, aż się zrumienią, od 5 do 8 minut z każdej strony.
Przełożyć kotlety na talerz.
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni; gotuj i mieszaj grzyby na gorącym oleju do miękkości, od 5 do 8 minut. Podczas mieszania zeskrob i rozpuść przyrumienione kawałki jedzenia w grzybach.
Na patelnię wlać złocistą zupę grzybową i wodę, wymieszać z grzybami.
Kotlety schabowe wraz z powstałym sokiem włóż do sosu grzybowego, polej kotlety łyżką. Gotuj na wolnym ogniu, aż mięso nie będzie już różowe w środku, a soki będą klarowne, od czasu do czasu dodając więcej sosu do kotletów podczas gotowania, 10 do 15 minut.